Fic-Cat

Fic-Cat, (www.fic-cat.cat), el primer Festival Internacional de Curtmetratges en Català, tindrà lloc a Roda de Berà, els propers 2 i 3 de maig d’enguany. 

És una iniciativa de l’àmbit cinematogràfic que neix amb la voluntat de posar a l’abast dels cineastes catalans, i de tot arreu, l’oportunitat de projectar els seus curtmetratges i d’incentivar-ne la creació.

Ahir al vespre, en acabar l’acte de campanya a Roda de Berà, (el primer que organitza la recentment constituïda secció local d’ERC en aquest poble del Tarragonès), un dels assistents va repartir entre els presents el fulletó que pregona aquesta mostra de la vitalitat creativa organitzada des de l’Associació Cultural local.

Roda és un dels pocs pobles de Catalunya amb alcalde del Partit Popular i també dels pocs que no ha normalitzat el nom del municipi (Berà, enlloc del castellanitzat Barà). Mai hi ha hagut cap candidatura republicana a les municipals des del restabliment de la democràcia a casa nostra i ha portat molt de temps trobar un grup humà disposat a  intervenir en la vida pública local assumint l’ideari de l’Esquerra. Tot i no haver-hi presència organitzada d’ERC al municipi, a les eleccions generals del 2004 la candidatura encapçalada per Josep Andreu hi va obtenir quatre-cents vots. Tot un potencial de creixement que si s’articula en forma de candidatura per les municipals de l’any 2011 comportaria obtenir representació a l’Ajuntament. Tant de bo que la vitalitat política (independentista) i la creativitat artística (els curtmetratges) creixin en paral·lel a Roda de Berà i arreu del país.

Post Scriptum, 26 de febrer del 2017.

Deu anys després, el Fic-cat a Roda s’ha plenament consolidat i ERC també.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *