Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

14 de febrer de 2008
6 comentaris

Fem-los fora !

Amb aquest lema les JERC han presentat avui els seus candidats a les llistes d’Esquerra per les eleccions generals del proper 9 de març.

En el cartell on figura el lema hi apareix el rei vestit de militar passant revista a una unitat de l’exèrcit espanyol. La contundència del missatge ha despertat indignació, no solament entre la “brunete mediàtica” (cosa ja habitual), sinó també en un diari que passa per “progre” (El País). Potser sigui només una iniciativa passatgera (cosa de les Joventuts) que trenca la norma políticament correcta que caracteritza la campanya electoral en general, o potser el lema i el cartell siguin el preludi d’una nova embranzida de les JERC en una època marcada per la desafecció dels joves envers la cosa pública. Tant de bo es confirmi la segona possibilitat i el Jovent Independentista contribueixi decisivament a enfilar la lluita per l’autodeterminació més enllà d’aquesta campanya electoral. 
  1. Au Jaume, ja no recordes l’Aznar de Dark Vader?. La qüestió no està en fer una parida medàtica, que no porta a res fora de l’autocomplaença. Jo diria que en aquest país nostre el repte és molt més profund. Quin cost té el nostre alliberament i que estem disposats a sacrificar, fins i tot a nivell personal. Cost vol dir sacrifici i renúncia, i més coses. Els encenalls cremen bé, fam fum, però no duren res i el vent els escampa ràpidament. Fonaments, ens calen fonaments i gent disposada a enterrar-se en ells si cal. I no és cosa de ser més o menys jove, o de no ser-ho. No trivialitzem, les JERC sempre han estat utilitzades com a trampolí per accedir a cotes més altes de poder dins d’ERC. Quan ha convingut han entrat a matar, i han matat. Per honor i glòria del seu dirigent de torn, i poca cosa més. No Jaume, a mi no em serveix ni el lema ni l’exemple. Senzillament no em resulten  creibles. La fantasia està molt bé per evadir-se, i la ciència ficció per a  especular, però una política d’alliberament és una altra cosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!