Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

6 de gener de 2008
1 comentari

Debat territorial al Camp de Tarragona

En aquest any que acabem d’estrenar previsiblement es reactivarà el debat sobre l’organització territorial al Camp de Tarragona.

 

Com a mínim es plantejaran dues qüestions: si ha d’existir una àrea metropolitana coincident o no amb la futura vegueria del Camp de Tarragona i quines competències caldrà atorgar a cadascuna d’aquestes dues entitats locals. L’abastament d’aigua a la població, (caldrà modificar el paper del Consorci d’Aigües ?)  el transport de viatgers (cal implantar ja el ferrocarril metropolità ?)  i la gestió dels residus (és hora d’ampliar la incineradora de residus municipals de Constantí ?) seran al centre del debat. Falta saber qui el canalitzara: el Consorci del Camp ?, la Diputació ? Qui hi podrà participar ? De moment, voluntàriament i al marge de l’activitat acadèmica, un grup de professors de la URV estem recopilant informació per oferir-les als agents socials i polítics interessats en intervenir-hi.
  1. Jaume, centrem-nos en l’estudi, sobre el qual et manifesto ja d’inici el meu gran interès, i no ens avancem al que pot esdevenir el escleròtic i partidista debat social, cultural, polític bla bla bla latent i sempre present en el Camp de Tarragona, el qual tal i com planteges la qüestió no farem sinó revifar. Les  dues entitats locals a que et refereixes: vegueria i una possible àrea metropolitana encara estan en el món de les propostes i de les idees ( i ja sé que les vegueries les recull l’estatut 06). Per tant,  centrem-nos en qui canalitzarà el debat real sobre les competències en matèria de serveis públics i les assumpcions de les mateixes per part dels futurs, o no, ens locals, des d’un punt de vista racional que només pot sortir de l’estudi que heu iniciat. Amb les dades  fiables, clares i objectives podrem començar a elaborar propostes. Personalment rebutjo la canalització del debat per part de cap dels ens que esmentes i aposto per reconduir-lo a través de la màxima participació ciutadana, incentivada i  canalitzada a través dels ens locals més directament vinculats a la ciutadania que són els ajuntaments, i representada pels agents socials que escollim, molts dels quals hauran de ser nous i de confiança. Comencem doncs a començar a creure’ns els mecanismes de participació ja creats, a posar-los en pràctica de manera real i no manipulada i  a  incentivar la creació de nous agents socials. Ara per ara, no se me n’acut ni un en el que poder confiar i que  tingui com únic objectiu la defensa de l’interès general dels ciutadans i ciutadanes del Camp de Tarragona.
    Bona nit des del Mèdol estant !
    Teresa  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!