Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

24 de desembre de 2007
4 comentaris

Solstici d’hivern

El solstici d’hivern és motiu de celebració des de temps immemorials, les diverses religions han anat superposant a aquesta data singular les pròpies commemoracions. És moment de valoracions sobre el passat immediat i propòsits cara al futur.

 

En aquest bloc he trobat un mitjà d’intervenció que m’ha permés la divulgació dels meus plantejaments.  He agrair a tots els que el visiten (en el que portem de mes ja s’han superat les nou mil entrades) la seva atenció i els gairebé vuit-cents intercanvis d’opinió en forma de comentari.

Des que a començaments d’any li vaig comunicar a Josep Lluís Carod la meva decisió  d’intervenir activament en la vida orgànica i electoral del partit fins ara han passat moltes coses. Hi ha hagut un procés de confecció de candidatures al qual he concorregut tot i que se m’havia avisat, per activa i per passiva, que era una qüestió ja decidida des d’abans de l’estiu i que en cap cas me’n sortiria. He mantingut la pretensió d’encapçalar la candidatura de Tarragona, no només com un acte de dignitat personal, sinó com una aposta política per un canvi en la línia estratègica i de direcció política d’Esquerra, a nivell regional i nacional.

Cal valorar molt positivament el coratge dels militants que han signat amb nom i cognoms, obertament i públicament, la petició de congrés. La seva actitud serà un revulsiu per a la vida interna del partit. Els plantejaments que faci personalment a partir d’ara no els vincularan sinó és voluntàriament. Els canvis que proposo en la línia estratègica i en la direccó d’ERC cara al proper congrés els detallaré en un llibre que sortirà al febrer, editat per Cossetània, i que durà per títol “Esquerra, temps de transició”.

Contestant al company Albert, de Tarragona, que en un comentari em demanava que per dignitat renunciés a anar de número dos a la llista de Tarragona, mantinc el meu compromís de participació per respecte a la decisió del Consell Nacional (encara que discrepi del seu capteniment) i perquè abandonant la llista donaria arguments als meus detractors. Som a mig camí d’un procés de renovació i de replantejament que ha de tenir una única finalitat: encarar el conflicte polític amb l’Estat espanyol i francès en les millors condicions possibles.

  1. El cas és, Jaume, que l’actual direcció d’ERC no vol obrir cap conflicte polític amb l’estat espanyol, i per això no impulsen el procés d’autodeterminació que Catalunya necessita. Avui mateix, en una entrevista a El Periodico, el candidat Joan Ridao afirma que des d’Esquerra estan disposats a posar el comptador a zero amb el PSOE, i que si els psoecialistes espanyols volen, ell està disposat a jugar (és a dir, a pactar) amb el PSOE la propera legislatura.
    La veritat, no vull que el meu vot serveixi perquè els diputats d’ERC que surtin elegits es converteixin en la crossa esquerranosa del PSOE. Si en comptes de defensar el dret a l’autodeterminació es volen supeditar a l’estratègia política del PSOE, aquesta vegada que no comptin amb mi.

  2. Jaume, et desitjo tot el millor a nivell personal, i admiro la teva tenacitat i dignitat en tot el procès que només ha fet que començar. Comptaràs, com sempre, amb el meu suport incondicional, donat que tu em vas ensenyar, sempre amb tarannà positiu, a discernir amb criteri absolutament racional, les diferents postures i decisions que des d’ERC s’han anat adoptant al llarg dels anys que ja fa que ens coneixem, sense que mai hagis baixat al nivell subjectiu. Amb les teves recents decisions no has fet sinó incrementar el meu sentit crític i constructiu respecte ERC i mantindré la meva postura igual que la vaig mantenir el primer dia en què aquest procès es va iniciar. Perquè jo si que crec que Catalunya esdevindrà un estat lliure i independent, i que si no jo, les generacions que em succeiran si hi viuran.
    Visca la Terra ! Visca la llibertat !
    25-12-2007
    Maria-Teresa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!