Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

18 de desembre de 2007
11 comentaris

Recapitulació prèvia al congrés ERC-Camp de Tarragona

D’aquí a tres dies es celebrarà, finalment, el congrés de la federació regional d’ERC-Camp de Tarragona. És hora, per tant, de recapitular tots els episodis que ens han portat fins al 21 de desembre.

En primer lloc, aquest congrés se celebra perquè 282 militants així ho han sol·licitat, pels canals estatutaris, amb la pretensió de poder triar l’ordre dels candidats comarcals de la nostra federació que han d’integrar la llista pel Congrés dels Diputats.

En segon lloc, si depengués del president regional, Lluís Aragonès, i d’Ernest Benach, “home fort” del partit en aquestes comarques, no es celebraria.  Han repetit de mil maneres que no volen que es votin els candidats a nivell regional al·legant motius procedimentals, (el Comitè Executiu el 15 d’octubre va decidir que es fes a través de congressos comarcals), i fàctics (el Consell nacional el proppassat 15 de desembre ja va donar el tema per tancat).

En tercer lloc, la Comissió de Garanties del partit, en data 6 de desembre va resoldre que era procedent estatutàriament la nostra pretensió i que l’ordre del dia havia d’incloure la qüestió que els signants indiquem en la nostra sol·licitud. Res d’això ha estat respectat pel president regional, que en la seva convocatòria no incorpora allò que els signants demanem i, a sobre, acompanya un escrit de Joaquim Vendrell, vicepresident regional, interpretant a la seva conveniència, i sense potestats per a fer-ho, el sentit dels temes a tractar en el congrés.

En quart lloc, atès que premeditadament aquest congrés se celebra després que el Consell Nacional ja ha aprovat les candidatures, els reunits hem de respectar allò que el màxim òrgan del partit entre congressos ha decidit, però en cap cas pot quedar sense efecte, per aquest motiu, l’objecte de la convocatòria. És a dir, s’ha de poder votar allò que els sol·licitants demanàvem encara que no sigui vinculant. El dret a decidir no és pot esquivar amb subterfugis.

En cinquè lloc, si no es pemet votar als militants en un congrés regional, no hi ha autoritat moral per demanar el vot als electors. Aquesta no és una qüestió de tràmit és, també, una prova de credibilitat i de transparència cara a la societat. Ningú no creurà allò que proposem a la ciutadania (llistes obertes, primàries per elegir els candidats, mans netes, limitació de mandats dels electes….) si no som capaços de complir-ho internament al si del partit. El resultat de les eleccions del proper 9 de març depèn d’allò que fem el 21 de desembre.

  1. Jaume, a la Conferència Nacional la ponència oficial es va veure forçada a desenvolupar el punt de qualitat democràtica( llistes obertes, primàries, mans netes, limitació de mandats,…) perquè la ponència alternativa de reagrupament.cat així ho exigia.
    Val a dir que vaig ser una de les persones que més va impulsar aquest punt dintre de la comissió redactora de la ponència alternativa, i per això em dol en especial que el seu esperit no sigui recollit en els fets. Va ser relativament fàcil aprovar-ho, forma part del ideari bàsic d’ERC. Ara s’està demostrant com n’és de difícil creure en allò que es diu i s’aprova.
    Si aquesta distància entre el que es predica i es fa es va agrandant, serà difícil que ERC pugui encapçalar l’ampli sentiment sobiranista que va quallant al si de  la societat .
    Que tingueu sort al congrés.

  2. Francament és força decebedor constatar que el número 2 de la nostra llista per la demarcació de Tarragona continua amb aquesta postura, afirmant, sense embuts, que havent seguit els procediments previstos als nostres estatuts no tenim “autoritat moral” per demanar el vot als ciutadans. – Potser és que no penses  fer-ho?

  3. He llegit les teves conclusions i comentaris que parlen de l’autoritat moral de votar la candidatura a Tarragona d’ERC s’hi s’acaba de confirmar la voluntad antidemocràtica de la direcció.  La veritat es que el partit no es una secta, ni els militants robots, per tant a canvi de donar suport amb una opció esperant una resposta adequada d’aquesta. En el cas que ens ocupa ni les formes ni el fons es el correcte per tant el contracte queda trencat. Cal defensar el dret a decidir a tots els nivells i està clar que el camí portat no es el correcte.

  4. No soc militant de cap partit. He votat ERC desde les dues últimes eleccions al parlament. En aquestes eleccions estava pel vot en blanc, pero seguint tot el proces del Jaume Renyer pensava tornar a votar esquerra. No podrá, ser votaré en blanc i fare campanya activa pel vot en blanc. S’ha d’acabar amb la "partitocracia". Els nostres representatns han de ser els mes competents, el Jaume Renyer ho es, i no els que viuen de la política i defensen els seus interesos particulars.

    El vot blanc/ nul  es útil i necesari. Els partits catalans haurien de tindré un fort castig electoral. Tan se val els diputats que es tinguin a Madrid, no serveixen de garire. Cal partits valents, que tirin endevant al Parlament la Llei de consultes populars Aquestes eleccions han de servir per canviar el mapa politica català. Esquerra no pot donar suport a un Govern supeditat a Madrid, Convergencia ha d’optar sense embuts pel sobiranisme deixant anar Unio, si cal.  Soberanistes o unionistes.

  5. No sé on he llegit que algú qualificava de masover de’n Benach  al candidat oficial. si pot afeguir a la llista Carles Herrera, que del no rés a passat a Governació com a secretari de no sé quin tribunal, Bigorra el més gris dels alcaldes d’ERC a diputat provincial, Xavier Llauradó, de dependent de fotos a President Comarcal…així quant sevol no es massover de’n Benach. hi falta el Jordi Castells de Valls. Sergi de los Rios, Vendrell i consorte de Tgna.. quin mas més gran ni el de TV3!!. Els rucs i les vaques som els militants!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!