Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

15 de desembre de 2007
17 comentaris

Consell Nacional ERC: primeres valoracions

Aquest matí s’ha celebrat la sessió del Consell Nacional d’Esquerra que incloïa en l’ordre del dia la proposta del Comitè Executiu sobre les candidatures per a les eleccions generals.

A l’hora de començar la sessió 28 consellers nacionals havien signat la proposta de resolució que demanava que quedés sobre la taula l’aprovació de la candidatura de Tarragona en espera del resultat  del congrés del dia 21. La mesa del Consell ha estimat que no arribaven al 15% de signatures necessàries hi ha rebutjat incloure la proposta en l’ordre del dia. Un cop iniciada la sessió vuit consellers més han signat la petició, arribant d’aquesta manera al mínim necessari, però llavors la mesa ha rebutjat la pretensió al·legant que ja no es podien modificar  els punts a tractar.

En el punt corresponent a l’aprovació de les llistes Josep Andreu ha fet ús de la paraula per demanar que s’ajornés la votació sobre la candidatura de Tarragona. El seu prec no ha estat atès i la llista de Tarragona ha obtingut 101 vots favorables, 34 en contra i 8 en blanc.

Agreixo a Josep Andreu el coratge amb que ha defensat el dret dels 282 militants del Camp a decidir l’ordre del candidats del nostre territori en un congrés. També el meu reconeixement a tots els consellers nacionals que han votat aquesta posició. La llista per Tarragona no és, però, una qüestió tancada. El proper dia 21 el congrés de la federació del Camp decidirà sobre la qüestió plantejada pels 282 signants coneixent, i respectant, el parer del Consell Nacional. Tot i així, farem ús dels nostres drets com a militants i si s’escau dels mecanismes democràtics interns per a que la decisió que s’adopti sobre l’ordre dels candidats pugui ser efectiva.

Finalment, pel que fa a les suposades 700 signatures del manifest “Ja n’hi ha prou”, em diu Josep Andreu que Ernest Benach ha defensat que no es facin públiques apel·lant al dret a la intimitat dels firmants. O sigui, serveixen per aparèixer a la premsa atacant-me a mi i com a coartada per a que l’Executiu posi a Lluís Aragonès com a primer de llista, però no poden contrastar-se públicament.

En els propers dies iniciaré els tràmits necessàris per a dirigir-me a Ernest Benach i Lluís Aragonès per conèixer directament el seu capteniment sobre aquesta assumpte i, en tant que afectat directament per l’ús que s’ha fet d’aquest manifest, conèixer la veracitat i la identitat de les signatures.

  1. Es fa complicat separar si les actituts neixen per evitar més divisions o per afany de mantenir-se aferrats a la cadira…
    Francament estàs/eu fent una feinada de por que, no sé ben bé per què, tinc la sensació de que acabarà en res….

    Ànims, si volem un món més just hem de començar per treure la pols de casa i ser capaços d’explicar les actuacions que es fan,  doncs si bé és cert que hi ha una jerarquia i un organigrama que permeten que tot rutlli, com es perdi el sentit de transparència, podria acabar semblant que no hi ha lloc a la discrepància.

    salutacions

  2. Aquest es potser la darrera oportunitat que tenim a ERC per redreçar el camí cap l’esborrany que ens estan empenyent.
    Semble mentida quanta miopia!

    Si ERC parteix d’una posició feble degut al seu suport incondicional al màxim representat del partit espanyolista d’esquerres.

    Però es veu que no en tenen prou i encara volen perdre més suport!

    Com poden esperar que al final ERC surti guanyant més vots amb aquest espectacle que estan donat de tripijocs per imposar candidats "oficialistes" o l’intent fallit de posar la Elisenda Paluzié, i la manca de transparència i d’us de tàctiques més properes a partits no republicans.

    Es per fer un manual de com no fer les coses!

    Ànims i sort!
    Manel des de Alemanya

  3. Jaume,

    No defalleixis ni afluixis. La teva actitud i la d’altres companys d’ERC em fan tenir l’esperança que els ideals republicans del nostre partit encara són vigents i que encara hi ha gent que hi creu. Els avatars que has de viure dins ERC em demostren que actualment els nostres dirigents semblen formats en la tradició estalinista més pura i ortodoxa, la qual cosa és profundament decebedora. 

  4. L’actitud de la direcció afavoreix molt la participació a les properes elccions !
    Els partits han d’aprendre molt sobre DEMOCRÀCIA interna ; 
    La teva feina ha d’esperonar a molta gent de tots els partits i ideologies ja que estàs demostrant que és necesari anar contra els mecanismes antics dels partits i ser cada cop més trnasparents en tots els processos : interns i externs.  

  5. Ho veig malament tot això i en canvi podria  anar bé i ERC i CiU sobretot no volen ni pensar en trencar el cercle viciós. Coalicció  de Candidatures  d’unió del poble català obertes unitàries  al Congrés i al Senat amb  una forma de promoció de candidats en primàries per províncies. Això de repetir l’Entesa al Senat  malament. El crecle vició, semblem un ruc o un matxo o un bou i una vaca donat voltes a la  sínia sense parar  esclaus i i sen moure-mos del lloc.

  6. com bé et vaig comunicar, la impossibilitat s’assistir-hi. Pensem que per aplegar a Urgell abans de les 10 del matí, tenia que eixir des de casa abans de les cinc del matí, i això suposa alçar-me encara més prompte. Si tenim en compte que, a més, aquesta nit passada la meua filla l’ha passada amb febre, i sols he pogut dormir a partir de les tres del matí. Les ganes que tenia de fer aquest viatge eren nules, ni tan sols he posat el despertador.
    Ara bé, quan en una organització es produeix l’aplicació amb excés de zel dels reglaments, mal anem. D’altra banda, la meua pregunta, quina presència de Consellers/es nacionals representants de les federacions comarcals hi eren presents? la resposta potser ens done resposta a un problema que patim i què haurem de posar solució.

    "què els fulls de l’arbre no ens impedisca veure el bosc"

  7. Això no vol dir  que la necessitat de canvi per Catalunya, nacionalitat, llibertat i Constitució del 78 no obligui a tots els partits catalans pero els altres  son organitzacions o esclaus del partits castellans. Els partits castellans son elks de Castella.

  8. Aquesta gent demostra que d’actuar amb males arts se’n sap a tot arreu.
    Si defensessin el país amb la mateixa fermesa que la poltrona, fa anys que seríem independents.
    Absolutament lamentable, Jaume, ara és hora d’esborrar-los del comitè regional.
    Ni 700 firmes, ni 70, no tenen.

  9. Les dades demostren que el suport a l’actual direcció d’ERC al Consell Nacional van a la baixa. Abans de la Conferència Nacional l’aparell tenia el suport del 90% dels consellers; ara és del 70%. A la "desafecció" per l’aposta estratègica pel socialistes se li ha sumat la que prové de la manca de democràcia interna. Aquest descens es produeix tot i que els dos grans clans que controlen el partit es mantenen units gràcies a la ma de ferro del vicesecretari d’Organització. Cada vegada és més ineluctable la renovació de l’actual direcció en el proper Congrés del mes de juliol.

  10. Jaume, fins i tot la gent que fa temps vàrem sortir del partit, cansats per la forma de fer, però que mantenim tot el suport al projecte independentista i nacional, amb ERC com a referent sempre,  tenim ganes de tornar per treballar amb gent com tu. No defalleixis.

  11. Salut Jaume !

    Admiro molt tot el que estàs fent. Aquí a Lleida també hem tingut moguda. Un altre dia ho podem parlar amb més tranquilitat.

    Ull, suposo que et conèixes bé els estatuts de l’ERC. De totes maneres, jo crec que al Congrés que fareu i després de la metafísica pertinent s¡anubciï allí mateix que es farà us de l’article 24 dels nostres EStatuts on hi posa literalment :
    " ……  A petició d’un 20 % de la militància d’una federació regional se celebraran referèndums per tal de ratificar pactes de govern o llistes electorals supramunicipals " que esdevindria totalment " estatutari " i replantejaria de nou tot el procés.

    A reveure

  12. Per ser generós, diré que l’actitud de la direcció del partit és totalment mesquina. Com vol defensar la llibertat de la nació aquesta gent que nega la democràcia en el seu partit? El seu lema és: "Nosaltres la direcció, som són el partit". S’han entossudit a esmerçar més esforços a escanyar la democràcia interna que a lluitar per la independència de Catalunya. En resum: mesquí; senzillament mesquí. Ara sols queda esperar què diran -amb cares fingidament alegres- l’endemà del fracàs electoral. S’accepten apostes. 

  13. Benvolgut Jaume, jo em creia que estava en un partit assembleari, i que la meva opinió i el meu vot eran tant importants com el de qualsevol altre militant. Veig que no es així. Aquí hi ha militants de 1ª i de 3ª, n’hi ha que hi son per ideals particulars i per ideal de pais, i n’hi ha que hi son per càrrec, cadira i per àrees d’influencia (o també es pot dir càrrec de confiança personal o empresarial).
    Bé, que m’expliquin de que serveix triar un cap de llista comarcal i/o regional si la elecció es provincial, de que serveix recollir 282 firmes reals en front dels "700", que  tu les has vist tant bé com les hem vist la resta de la militancia, per convocar un congrés per debatre el cap de llista que ja ha estat designat.
    Estem estorats, amb ganes de deixar-ho i donar-nos de baixa, i sino ho fem es per no deixar el partit en mans d’aquesta gent que tenen tanta por de la democràcia, que no volen que triem el nostre cap de llista, que dubten de la nostra capacitat de triar el qui creiem millor per les nostres comarques, és que ells tenen un criteri millor que el meu o el teu o el de qualsevol dels 282 militans que et van donar soport  o, fins i tot, dels 700 del "ja n’hi ha prou" que els hi tenen tant poca confiança  que a l’assemblea deuen dubtar que els hi donessin soport?.
    Bé, son tants els dubtes i tantes les decepcions…menys mal que gent com tú ens ajuda a no tirar la tovaiola. No afluixis Jaume.
    (Val la pena assistir-hi el dia 21?)

  14. Hola companys.
    Hostia,  per favor no defallim, això és el primer pas d’una llarga lluita que
    ens ha de portar a guanyar la dignitat nacional que estem perdent , recordeu : "els dolents a les peliqules mai guanyen".
    Ara com ara ni 2014 ni res, el tren passarà sense parar a l’estació de Catalunya i no l’agafarem.
    Cal que cada vegada siguem més persones per lluitar pels nostres drets, sense tenir cap por de dir el que cal i on cal.
    Bé, Jaume i companys endevant amb les atxes,  jo hi era al Bravium i estic amb vosaltres.

  15. Efectivament , ja n’hi ha prou….
    Però del que n’hi ha pro es de aquesta direcció antidemocràtica i venuda als diners.
    Ni son res mes que uns venuts i uns indignes.La solució no es plegar i dexarles , no.La solució es ferles caure.Els vostres dies a la poltrona s’acaben , perque ja mes indignitat no podem aguantar.
    S’ha de preservar la intimitat dels firmants.Quan firmes ja cedeixes intimitat per a que es pugui saber que ets tu el que dones suport a algo.O que pasa , que tenen por a alguna cosa? A que la direcció prengui auto-messures contra ells mateixos?..Perque ja ningú dubte que els firmants son quatre gats i a mes a mes que menjen del partit , son ells mateixos.Si no ho volen ensenyar es per que així es veria definitivament algo que ja casi tots sabem:que son uns MENTIDERS , que juguen BRUT…
    Al "senyor" Benach le diria que menys MENTIDES,MENYS JOC BRUT , MENYS 200 km/hora en cotxe oficial pel arcen mentres milers de treballadors perden hores fent cua amb el cotxe( oi COMPANY ernest????????), i mes democracia i respecte als afiliats.NO ETS NINGÚ per a pensar per nosaltres……
    I to ti que evidentment os dona igual tot el que no sigui els diners , os dirè que em feu fastic tant com a polítics , com a persones , ja que la vostra forma d’actuar no te res a veure amb la forma d’actuar d’una persona d’esquerres..
    si vosaltres sou la direcció , ja se a on ens amporta aquesta direcció: a un clot de merda!!!!
    Si tinguessiu una mica de vergonya os diria que sou uns pocasoltes , pero es que no arriveu ni a això…
    Ah , i permet-me company ernest , que no posi el meu veritable nom.Amb segons quines actituts mafioses , es millor preservar-ho.Segons tu , estic en el meu dret…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!