Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

13 de desembre de 2007
7 comentaris

Ja n’hi ha prou

Aquest és el títol d’un manifest que, segons els mitjans de comunicació, han signat 700 militants republicans de la circumscripció de Tarragona:

“Els militants sotasignants veiem amb preocupació i desànim tot un seguit de moviments que només fan que entorpir el normal procediment d’elecció dels candidats i les candidates a les eleccions espanyoles.

El posar en dubte de manera constant el funcionament dels mecanismes d’elecció de candidats no fan més que debilitar els òrgans de direcció locals, regionals i nacionals del partit, preovoquen una pèrdua de credibilitat davant la ciutadania del projecte independentista, republicà i d’esquerres que lidera ERC.

Cal recordar que aquests mecanismes d’elecció de candidats han estat aprovats del congrés nacional de caràcter assembleari que caracteritza el nostre partit. Anar contra aquests macanismes d’elecció suposa anar contra l’acord de l’assemblea. L’assemblearisme també ha de complir i respectar les decisions de l’assemblea. I si el mecanisme s’ha de canviar que ho faci el congrés nacional que és qui ho pot fer.

La situació generada ens ha posat en el punt de mira de les altres organitzacions polítiques i malmet la imatge dels futurs candidats i candidates.

Esquerra és partit de govern a ajuntaments, consells comarcals, diputacions, Generalitat de catalunya i Govern Balear, perquè són governs que s’han fixat objectius clars, assolibles i també ambiciosos que suposen avançar en la construcció nacional i social de la nostra nació. Ser partit de govern comporta una responsabilitat que ens ha de fer molt exigents tant envers el nostre treball diari com en la percepció que la ciutadania té de nosaltres com a responsables polítics i com a membres del partit.

No és tolerable que el treball diari de tants miliutants es vegi sovint cclipsat per unes estratègies i uns moviments, amb fortes dosis de personalisme, que res de positiu aporten a l’obra de govern ni al projecte independentista i de justícia social.

És per això que, cansats de tot el desgast que aquestes actyuacions comporten, exigim als màxims òrgans de direcció una acció contundent que acabi amb totes aquelles iniciatives al marge del procediment reglamentari”

De moment, no hi ha cap lloc a la xarxa en el que es pugui consultar ni el text definitiu ni la relació d’adhesions. Es tracta, segons els mitjans, d’una reacció a la recollida de signatures de militants de la federació del Camp sol.licitant la celebració d’un congrés regional per escollir d’entre els diversos candidats comarcals (de la nostra regió) el que ha d’aspirar a cap de llista al Congrés. La llista de la circumscripció, evidentment, l’aprovarà el Consell Nacional d’entre els candidats de la nostra regió, els de les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

Personalment no se m’esmenta en el redactat, però a la premsa ha aparegut com una declaració en contra meva específicament. El text acaba demanant a la direcció del partit, (de la qual formen part els mateixos promotors), “una acció contundent que acabi amb totes aquelles iniciatives al marge del procediment reglamentari”.  La Comissió de Garanties, en la seva resolució de data 6 de desembre i publicada ahir en aquest bloc, desmentia aquest argument i convalidava tant el procediment seguit pels sol·licitants del congrés com el dret a decidir sobre el fons de la qüestió formulada.

Si el suport a Lluís Aragonès es tan ampli no tindrà cap problema en obtenir un suport majoritari en el congrés del dia 21. Mentrestant exigeixo a Ernest Benach, i al mateix Aragonès, que facin públics els noms del signants del manifest que han promogut, que espero constin amb firma autògrafa, com els 282 militants que han demanat el congrés.

Reitero, finalment, la petició que ja vaig formular al president del Consell Nacional fa uns dies, en el sentit que la candidatura per la circumscripció de Tarragona quedi sobre la taula per respecte als estatuts del partit i als companys que sol·liciten el dret a decidir, el més democràticament possible, els seus candidats.

  1. Jo he llegit que hi ha aquest manifest, en algun mitjà escrit. Ara, que tu que ets del partit no l’hagis pogut veure, és massa. Es colmo, que diria aquell baleàric!.
    I que els signants demanin a la direcció fermesa, de la qual ells en formen part, sembla d’opereta bufa. És que és es colmo!.

  2. No és broma, ara aquest manifest també corre per les comarques de Lleida, pe tema que ja sabeu, prefereixo no donar la meva identitat, no per res però no tinc prouta informació, Jaume sóc el que et vaig retreure que sempre et fots bons sopars.

  3. Jaume, aquesta desesperació de la direcció d’Esquerra per mantenir el seient em portarà, amb tota probabilitat, a retirar-los la confiança fins que no hi hagi una veritable renovació. Pq els és impossible, un cop pleguin, a tornar a les seves tasques anteriors?? Carods, Aragonès i companyies, que no tenien feina abans de dedicar-se a la vida política ??
    No anem bé, no…

  4. El manifest aquest con corre per cap puesto.
    Demanaven la’desió per telèfon o de paraula , explicant el que deia el manifest. Ni jo ni altre gent de la meva secció local ho hem pogut veure.I només demanaven el nom de la gent que es volia adherir , ni signatura ni res…
    Per cert , posaven molt d’énfasi en el tema de les messures en contra del Jaume , sense dir noms…
    Estic segur que la adesió nomes es dels quatre pastelers que son ells…
    I com saben que estem d’aquesta forma d’actuar fins la punta del….. , es per això que faran tot el que convingui,net o brut , per a mantenirse , per que no aguantarien la mes mínima votació democràtica…
    I es que , al final et fan pensar el que diuen en unaltre comentari, que vuien molt bé del partit , dietes,sous… I que faran quan surtin??? Saben fer algo???
    I es que ja ho deien també fa molts anys , que dolent que es tenir que servir a dos senyors…Ii quan un d’ells es "el vil metal" , de la democracia s’obliden…
    Una recomancació tot i que no la seguiran:Feu pudors ja.Si us plau , marxeu el mes aviat possible abans de que ens enfonseu a tots , que aquesta pudor es comença ja a sentir no només pels afiliats sino fins i tot pels votants….

  5. Adjunto el manifest "Ja n’hi ha prou", no em surten els números per enlloc.
    A part si no és signava, amb la conformitat de paraula de que sortís el teu nom, n’hi havia prou, perque diuen 700 càrrecs entre electes i orgànics i miliants del camp de Tarragona han signat el manifest?
    No diuen que perque una cosa tingui valor ha d’estar signada?

    JA N’HI HA PROU

     

    Els càrrecs electes, orgànics i militants sotasignants veiem amb preocupació i desànim tot un seguit de moviments interessats que només fan que entorpir el normal procediment d’elecció dels candidats i les candidates a les properes eleccions.

     

    El posar en dubte de manera constant el funcionament dels òrgans del partit apel·lant sempre a la democràcia participativa, l’assemblearisme i el dret a decidir de la militància no fan més que debilitar els òrgans de direcció i la direcció del partit, posar-nos en el punt de mira de les altres organizatcions polítiques i malmetre la imatge dels futurs candidats i candidates.

     

    Esquerra és partit de govern, i aquesta responsabilitat ens ha de fer molt exigents tant envers el nostre treball diari com en la percepció que la ciutadania té de nosaltres com a responsables polítics i com a membres del partit.

     

    No és tolerable que el treball diari de tants càrrecs públics es vegi sovint eclipsat per unes estratègies i uns moviments que res de positiu aporten a l’obra de govern ni al creixement del partit ni a la seva imatge.

     

    És per això que, cansats de tot el desgast que aquestes actuacions comporten, exigim als màxims òrgans de direcció una acció contundent que acabi amb totes aquelles iniciatives al marge del procediment reglamentat, que no fan més que danyar la imatge del partit i dels seus represetants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!