Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

21 de novembre de 2007
11 comentaris

Petició Congrés Regional Federació ERC-Camp de Tarragona

Complint amb el compromís adquirit davant els militants que van assistir al Congrés Comarcal del Tarragonès d’ERC el passat dilluns, aquest matí he demanat al president regional Lluís Aragonès que convoqui un Congrés Regional per triar, de la manera més directa i democràtica, qui ha de ser el cap de llista al Congrés dels Diputats d’entre els diversos candidats comarcals que hi opten. La seva resposta ha estat negativa.  

Davant aquesta actitud vull manifestar el següent:

En primer lloc, vull agrair a tots els militants que m’han donat suport en el Congrés Comarcal del Tarragonès el seu esforç i la seva confiança permetent la meva elecció com a candidat de la comarca. Faig extensiu el meu respecte als que no ho van fer reiterant que em tenen igualment a la seva disposició. També vull mostrar la meva gratitud a tots els militants d’altres comarques que m’han fet arribar el seu suport. Ara, a tots, els demano un nou esforç.

En segon lloc, atès que les diverses comarques de la Federació del Camp han escollit candidats que, com en el meu cas, aspirem a encapçalar la llista al Congrés dels Diputats considero que donar veu directa als militants perquè triin l’aspirant que vulguin ha de ser la fòrmula prioritària. Aquest ha estat el procediment seguit a la Federació de les Terres de l’Ebre i a la de Lleida. Deixar en mans d’un organisme com la Comissió Electoral la proposta d’ordenació de la llista, quan ho poden fer directament els militants mateixos, és una opció legítima estatutàriament però mancada de fonamentació democràtica. Mai en la història recent del partit una decissió d’aquesta transcedència, quan no hi ha una proposta consensuada que arriba de la Federació Regional, ha estat presa en aquestes condicions. Només el Consell Nacional  és l’organ sobirà democràticament legitimat per a fer-ho.

En tercer lloc, apel·lant a l’article 22 dels Estatuts del Partit, inicio un procés de recollida de signatures entre els militants de la Federació del Camp de Tarragona per poder arribar a la quarta part dels afiliats que demanin al president regional la convocatòria del congrés que ha de triar el cap de llista. En aquest link podreu obtenir el full per a la recollida de signatures.  Els que em vulgueu donar suport ens reunirem en assemblea el proper dissabte, a les 11 de matí, a la seu del Círcol de Reus per aplegar les firmes recollides i estudiar els passos a donar per a fer efectiva aquesta petició.

 

  1. El cap de llista ha de ser escollit per la militància i no ha dit desde Barcelona. Com és que no volen fer una votació a nivell regional? Algú te por de la democràcia? Que sigui la militància que decideixi! Jaume tens tot el meu suport.

  2. Jaume, com et vaig manifestar a la nit de l’assemblea del Tarragonès, la teva victòria és la de totes aquelles persones militants que creiem en el debat intern i en la indispensable regeneració democràtica, des del respecte personal i polític per a tots els candidats. Cal fer un pas endavant i decidit en aquest sentit. Les coses es mouen a CDC i al PSC, hi ha cada dia més la percepció que cal un canvi en els partits polítics catalans, en la seva manera de fer política massa corporativista i massa poc social, alhora, desaprofitant molts potencials humans que tenim a les nostres pròpies files. Ja pots posar el meu nom. Dissabte miraré de passar, i si no em fos possible, ja em passaràs el full. Força i avant!  

  3. No ens coneixem personalment, soc militant de Tarragona i considero que no s’ha de posar cap impediment per fer un congrés regional a Tarragona i votar entre tots els caps comarcals el nostre primer candidat com es fa en els altres llocs. No em val l’excusa presentada l’altre dia de la complexitat de desplaçament o els estatuts vigents. La democràcia està per damunt de qualsevol estatut i un partit que defensa el dret a decidir, internament no pot actuar de manera arbitraria i pervertint el sistema per protegir els seus candidats preferits.

    En resum, tens tot el meu suport, encara que em serà impossible assistir a Reus aquest dissabte, si hi ha un altra forma de fer arribar l’adhesió gustosament la farè servir.

  4. Hi estic completamnt d’acord. No podem anar dient que si el dret a decidir amunt i avall i negar aquest mateix dret internament. Congrés regional ja!

  5. Bon dia a tohom.
    Efectivament , i tal com ja han comentat altres companys , s’ha de convocar Congres Reginal JA .De fet no caldria que cap militatn tingui que estar recollint signatures per això.
    Trobo correcte i està bé , que el partit als seus estatuts es doti de formules d’actuació el mes flexibles posibles , tal com està ara.Pero qualsevol article com aquest hauria d’estar SUPEDITAT a l’exercici de la democracia . I ja m’explicareu que hi ha mes democracia que el dret a decidir( de que ens sona això???) .
    Joder , que no som el psoe o el pp.Se suposa que si algo ens caracteritza es la nostra cultura i creencia democratica a tots els aspectes.Com hem de demanar per a fora i per als altres allò que no fem nosaltres??
    La frase "Primer HEM D’ESSEER , despres farem"  crec que ens descriu als que creiem en ella i la fem nostra . A l’àmbit nacional , el primer de tot es que puguem ser (via autodeterminació,separació,el que sigui), despres ja farem . En el tema de la democracia interna pasa igual:primer ho hem d’esser nosaltres.
    A banda del suports incondicionals i personals que ja tens a la nostra secció local, que tothom estigui segur que lluitarem tot el necessari , ara i sempre , per que la democracia s’imposi per d’amunt de qualsevol altra cosa.I si en aquest momement , esgotada la via de l’acord i enteniment amb la Direcció Regional(cosa que em sembla increible) , l’unic que es pot fer per aconseguirla es la recollida de signatures , recollirem totes les que puguem…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!