Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

2 de novembre de 2007
2 comentaris

Acció Nacionalista Basca té dret a presentar-se a les eleccions

Avui la direcció de l’històric partit de l’esquerra abertzale, “Acció Nacionalista Basca”, fundat l’any 1930, de caràcter laïc i independentista, ha reiterat la seva voluntat de participar a les properes eleccions a les Corts espanyoles.

Sobre aquesta formació pesa l’espasa de la seva eventual il·legalització, (tot depèn de com evolucioni el conflice basc en els propers mesos), ja que en les darreres eleccions municipals la meitat de les llistes presentades van ser vetades per la “justícia” espanyola. ANB és, doncs, l’única expressió legal del moviment basc d’alliberament nacional. L’existència d’interlocutors polítics legítimats democràticament és condició indispensable per arribar a un acord polític al conflicte nacional que té plantejat Euskal Herria. Els independentistes catalans no podem fer veure que la participació d’ANB no ens afecta i donar carta blanca al govern espanyol per a que faci allò que més li convingui. ANB ha de poder ser a Madrid per fer sentir la veu de l’independentisme basc, i des d’Esquerra hem de defensar que així sigui.  

  1. Només desitjar que  contribueixis des de la teva experiència i el teu coneixement a l’enfortiment de la democràcia i el republicanisme al nostre país, i mostris el mateix patriotisme al país del costat, defensant aquelles nacions igualment oprimides que tenen el dret d’ésser països normals, com nosaltres. Des de Madrid, des de Tarragona, compta amb mi en la mesura que la meva curta experiència et pugui ajudar.

    Una abraçada

    Alfred

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!