Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

30 d'octubre de 2007
3 comentaris

Prou….a què ?

Ahir al vespre hi va haver una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar contra el caos en les infrastructures ferroviàries gestionades per l’Estat.

 

Les entitats convocants eren de procedències ben diverses, així com les intencions que les movien a sortir al carrer. El balanç és confús i el que més em preocupa és l’absència organitzada del sobiranisme, polític i cívic, a l’hora de donar una interpretació i una direcció política a l’atzucac al que han arribat els serveis públics de titularitat estatal a casa nostra.

Em remeto a dos posts anteriors que ja incidien en aquesta mateixa qüestió: “Apagades, quina resposta?”  i “Sobiranisme pràctic?” Dissortadament, la resposta sobiranista als nefastos efectes quotidians que la dependència política i econòmic del nostre poble comporta a tots els ciutadans brilla per la seva absència. On són les entitats cíviques sobiranistes com la Plataforma pel Dret a Decidir o Sobirania i Progrés ? On són CIU i ERC ? Quina credibilitat té anunciar un referèndum d’autodeterminació si en el dia a dia no es conrea l’argumentari pràctic que ha de convèncer la majoria de la població? El sobiranisne realment existent que mostren les enquestes no té direcció política que el doti de sentit estratègic. Hi ha malcontents però no hi ha revolta.

  1. Venuts a no se quin govern, tots callats i se suposa que vetllen per a els treballadors! Jo diria que son una gran estafa, de fet, Tot a Catalunya s’enfonsa gràcies a la passivitat d’un govern sotmès a l’estat Espanyol. I no faig demagògia, hi ha moltíssima gent que estem farts de tot. I encara dius a on estava ERC? Ells rai que van en cotxe oficial i passen per allí on volen i a mes obrint-los pas els Mossos. Quins Co…!!!

  2. Un dels principals motius del nivell d’abstenció a les darreres eleccions crec que el podem trobar en què la gent no considera que la classe política estigui formada per gent propera, i aquest absència que denuncies no ajuda a apropar els polítics a la gent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!