Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

12 d'octubre de 2007
2 comentaris

Xerrada a Torredembarra

Ahir al vespre la Secció Local d’ERC de Torredembarra va organitzar un sopar commemoratiu del setanta-novè aniversari de l’aprovació de la Constitució catalana de l’Havana. 

Amb uns quants dies de retard respecte de la data exacta, (el dos d’aquest mes per ser precisos), els companys de la Torre van convocar aquest acte al qual assistiren una trentena de militants i simpatitzants. Tots teníem present el record del sopar que amb la mateixa finalitat varem celebrar fa un parell d’anys comptant amb la presència de Joan Ferran, català de L’Havana i autor d’un llibre recent sobre el projecte constitucional independentista aprovat l’any 1928. Arran d’aquella coneixença Rafel Piñol amb la seva família varen visitar l’amic Ferran  a la capital cubana. El company Josep Lleixà també hi va anar posteriorment i manté contacte regular amb el patriota catalano-cubà. Precisament en Josep ha editat per aquesta ocasió unes plaques de cava commemoratives de l’aniversari entrellaçant la senyera estelada catalana i la cubana.

En un ambient de companyonia i bona teca, a càrrec del bar “El sabó”, el president de la Secció Local Cèsar Sastre dirigí unes paraules als assistents i tot seguit em cedí el torn per fer un breu parlament sobre la situació política del país i la del partit. Vaig remarcar que en la vigília de la “Fiesta Nacional de España” els allí reunits fèiem un acte d’afirmació nacional catalana i avançava que n’haurem de fer més, i més contundents, atesa la dinàmica d’involució política que estan promovent les forces espanyolistes. En pocs mesos hi haurà sentència del Tribunal Constitucional sobre l’estatut i els presagis no poden ser més negatius. La voluntat del poble català ha de ser respectada i d’aquí a pocs anys hem d’estar en condicions d’exercir el nostre dret a decidir com a país. Vaig acabar fent esment al procés de transició que ha de culminar Esquerra per arribar a ser el motor d’una majoria social i política que faci possible el dret d’autodeterminació. Amb Gerard Ciuró, un dels dos regidors a l’ajuntament que té el partit, Elena Santaló, antiga presidenta de la Secció Local i bona amiga, Xavier Folch, Octavi Fornés i Pere Sanz, regidor a La Riera, varem acabar la vetllada amb animada conversa i ferms propòsits cara al curs polític que tot just comença. 

  1. Amic Jaume com sempre es un plaer tenir-te entre nosaltres. Per a mí la teva aportació personal pel que fa a la visó dels esdeveniments passats com la visó personal de l’actualitat es enriquidora. I el debat  mai ens ha de fer por,  ans al contrari es enriquidor. Estic completament d’acord amb el document que publiques " Esquerra Temps de transició". Ahir el diari Avui publicaba l’objectiu marcat pel president Carod, amb data  pel referemdum -11 de setembre del 2014- . Ara tenim l’objectiu treballem tots junts per aquest objectiu.

    Xavi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!