Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

9 d'octubre de 2007
4 comentaris

TV3 al País Valencià: molt més que un símbol

Avui és 9 d’octubre, la Diada Nacional del País Valencià, una efemèride que el Govern de la Generalitat Valenciana fa coincidir amb la finalització del termini atorgat a Acció Cultural per clausurar voluntàriament els repetidors que permeten veure TV3 en terres valencianes.

 

La negativa d’Acció Cultural a complir una ordre manifestament arbitrària, i la resistència pacífica que previsiblement s’organitzarà per impedir la materialització de l’acte de clausura, aboquen als defensors de la recepció de la televisió catalana a adoptar una actitud de desobediència civil. Per aquest motiu Acció Cultural ha estat  multada amb tres-cents mil euros, una excusa de Francisco Camps per poder embargar, i tancar, l’edifici  Octubre si no hi ha recursos que ho evitin. La trascendència política d’aquest conflicte és evident: l’afirmació de la catalanitat i la defensa de la llibertat d’informació van unides i, ambdues, resten excloses de la legalitat interpretada restrictivament en favor del projecte d’espanyolització del país.

Està per veure la resposta de la direcció de TV3 a aquests fets. Fins ara se’n ha abstingut d’intervenir, com si fos un problema aliè, en la línia de periodisme anacional que encertadament denuncia Víctor Alexandre en el seu llibre, “TV3 a traïció”. L’accés al Govern de la Generalitat de Catalunya, responsable últim de la televisió pública catalana, no ha servit per corregir la deriva del canal públic autòcton. Les gestions del conseller Tresserras no han fructificat davant la predeterminació del PP valencià per tancar, a qualsevol preu i amb qualsevol pretext, els repetidors de TV3.

Com reaccionarà el govern d’Entesa?, i la CCRTV? El conflicte de TV3 al País Valencià és molt més que un símbol, serà un test sobre a on pot arribar la desobediència civil davant l’arbitrarietat del poder i una prova per saber fins a on, des de la governabilitat, es pot defensar eficaçment una expressió, en aquest cas televisiva, de la voluntat de construcció nacional catalana.

  1. tal com vaig dir fa molts mesos en el bloc

    I no oblidem que el principal culpable de la situació actual és que el PSC-PSOE amb Montilla com a responsable d’Indústria va donar a la sexta (amics del PSC) la freqüència d’ona que tenia Acció Cultural per TV3.
    ERC hauria de forçar amb la amenaça d’una moció de censura a Montilla per tal de que en Clos atorgues a Acció Cultural la freqüència que ja tenia i que la sexta s’esperes a una altre.
    No pot ser que ministres "catalans" han estat els culpables que TV3 es deixi de veure al País Valencià.
    Els del PP fan el seu paper i no enganyen a ningú. Mentre que gràcies a Carod i Puigcercós ara tenim com a President de Catalunya el principal culpable de que al País Valencià no es pugi veure la televisió de Catalunya. Increïble!

    FINS QUAN HEM DE PERMETRE AQUESTA SITUACIÓ? QUANTES RENUNCIES HEM DE FER, A CANVI QUE ERC ESTIGUI AL GOVERN DE CATALUNYA? PERQUÈ SERVEIX TENIR ERC GOVERNANT?

  2. Tot es resum en una frase molt senzilla: nosatres volem construir els Països Catalans, i el PP, amb Francisco Camps de Golf al capdavant, el que vol construir són molts blocs de pisos per tal que els seus seqüaços puguen omplir-se les butxaques. Pel que fa a la construcció nacional, el que ells volen és construir els Països Murcians. Ni més ni menys. Per cert, l’autoria de "Francisco Camps de Golf" pertany al genial Toni Cucarella.
    Una abraçada molt forta a tothom des del País Valencià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!