Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

23 de setembre de 2007
7 comentaris

La Vanguardia: en defensa del rei

La Vanguardia, (espanyola, per suposat), dedica l’editorial d’avui a la defensa de la monarquia i reclama que les forces d’ordre tanquin files amb aquest objectiu.

El fet que uns ciutadans, independentistes, cremin imatges del rei a Girona, com a protesta per la visita del monarca, a la premsa espanyolista de Barcelona li sembla molt malament. En canvi la desproporcionada resposta judicial, policial i mediàtica, no els sembla pas exagerada. Ben al contrari, es el camí a seguir per aturar aquest tipus de protesta que sembla preocupar més que el referèndum del 2014 anunciat per Carod.

Els editorialistes de “Can Godó” busquen deslegitimar tota manifestació de dissidència nacional catalana front a l’ordre espanyol. Per això reclamen als partits una actitud de suport a la repressió de l’independentisme. Els seus col·legues del “Mundo” ho fan d’una altra manera: assenyalant amb el dit els ajuntaments que no pengen la bandera espanyola i  contractant detectius per denunciar els que els xiulen l’Onze de Setembre.   

Tots aquests moviments dels poders mediàtics responen a la preocupació amb que s’observa des de l’Estat l’eventual posada en marxa d’un procès cap a l’autodeterminació. En el context espanyol això suposa entrar en una dinàmica de conflicte polític, on la pluja fina, els afalacs a base de semàfors verds i les actituds políticament correctes es dilueixen davant la contundència amb que des de l’ordre establert es respon a les demandes de democràcia real. 

Els fets demostren a diari que existeix una base social i política independentista molt més amplia que el que el subsistema parlamentari català reflecteix. El problema es la falta d’una estratègia i d’una direcció politíca amb voluntat i capacitat assumir el repte d’un procès de construcció nacional català i el pols que plantejaran les forces de l’ordre espanyol i els seus aliats regionalistes.  

Post Scriptum, 4 de novembre del 2019.

La Vanguardia sempre al capdavant del botiflerisme, com avui assenyala aqueix article de La República.cat: “La Vanguardia blanqueja els Borbons”.

  1. A mi el que em preocupa,i així ho reflecteix el meu post d’avui, es que els partits que defensen Catalunya,ja sigui des de el sobiranisme o des de el independentisme,estiguin a l’alçada i no s’arronsin a la primera pressió que rebin,si es que la seva opció es la majoritària.I no les tinc totes amb mi,també es cert que confio més amb ERC que no pas amb CiU, arran de les declaracions d’uns -Portabella-i les postures dels altres-reunió en la intimitat hotelera d’en Mas i Duran-,que no ajuden precisament a pensar que estem en el bon camí de la independència.

  2. Hipocresia. Com a mínim sabem el que pensen en el grup GODO, i no esperava menys. I aquests que es fan dir REPUBLICANS a on estan? Ahir baix ser a dues manifestacions i no vaig veure a ningú dels que es diuen Republicans, o es que ja han perdut els cognoms, i estan buscant el seu pare? Con be diuen, qui perd els orígens perd la identitat.

  3. no veig cap sorpresa, ni en el fons ni en la forma, en la defensa que fa la vanguardia del rei. de fet la trobo coherent i raonable. (recordo els anys olímpics, les opinions en premsa i les actituts dels polítics….). per cert, hi ha gent, molta a casa nostra, que és monàrquica. gent a la que la pèrdua de llibertats lligada als borbons, no és que li quedi lluny, li queda totalment desconeguda….i veu al rei amb respecte i apreci, ens agradi o no, ho trobem lògic o no…

    el que cal fer és mantenir actituts raonables i coherents i no caure en el joc fàcil. posem-hi una mica de seny i una mica d’estratègia, que de fantasmades de caire "brindis al sol" n’hem fet un grapat….potser el que cal dir és que no volem mantenir a un cap d’estat que basat en l’herència, o que volem que a casa nostra parli la nostra llengua, o que igual que parla d’unitat española parli de respecte a les diferències….demanar-li que plegui és un altre brindis….

    per cert, trobo absurd i molt, que una persona que va a llistes d’erc faci comentaris sobre si tal o qual ha de mirar sota el cotxe…. que no se suposa que sou pacifistes??? que no heu renunciat a la lluita armada?? coi, si fins i tot vau tenir els trons de fer-ne un reportatge i anomenar-lo punt final, com si això depenguès de valtros, com si fos impossible que avui, demà o d’aquí 10 anys hi hagi una organització armada amb menys batussers i més professionalització, més que res per què no es generin tantes víctimes pròpies (al cel siguin)..

    cosa que per cert, jo no acceptaré ni trobo bé de cap manera, es clar!!, per què també sóc pacifista i també em preocupa moltíssim que es salvin les balenes..

  4. El que és realment vergonyòs és el paper d’eRc i ICV. Mai havien tingut tant de poder (cedit pel poble a les urnes) i mai havien callat com ara. Totes dues forces es diuen republicanes i per la llibertat d’expressió i el seu silenci davant la repressió sembla una complicitat vers aquesta. Vam votar eRc per obtenir uns càrrecs o per defensar unes idees?
  5. L’editorial d’avui tampoc té desperdici (la podeu llegir traduïda a la nostra llengua a llibertat.cat). Carrega fort contra l’independentisme… senyal que estan preocupats perquè creix.
    Només li faltava afegir "Todos los independentistas són una mierda"…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!