Full de ruta: debat sense exclusions

Aquest vespre a les 7, a la sala Abat Escarré, (Rocafort 242, Barcelona), el Fòrum Català pel Dret a l’Autodeterminació ha convocat una taula rodona amb el lema: “Autodeterminació: quin full de ruta?”. És un debat obert, sense voluntat d’excloure ningú.

En el post d’ahir ja anunciava l’acte i en aquest d’avui volia fer algunes puntualitzacions. La primera, relativa als criteris de selecció dels ponents. Hem optat per convidar a les formacions que varen votar a favor de la resolució del Parlament de Catalunya de novembre del 1989 segons la qual el poble Catalunya no renunciava a exercir, en el futur, el dret d’autodeterminació. Per tant, hem convidat CIU, (havíem de triar entre algú de Convergència i algú d’Unió i hem apostat per la formació més oberta en aquest tema, CDC), ERC i ICV. Hem afegit les noves realitats organitzatives de l’independentisme actual: CUP, PDD i Sobirania i Progrès.

Hem exclós el PP per la seva posició radicalment contraria al reconeixement d’aquest dret. Criteri que no hem aplicat al PSC, que només ha estat exclós en funció del criteri anterior, però que en el futur, si els militants socialistes que s’han manifestat públicament a favor del dret a decidir (cas de Sixte Moral, l’anterior batlle de Vilanova) s’organitzen en aquesta línia, evidentment seran convidats. Pel que fa a Unió, la seva direcció és obertament contraria al dret d’autodeterminació tot i les resolucions dels congressos del partit que hi estan a favor, però hi ha un corrent crític, “Col.lectiu El Matí” i les Joventuts que en son decididament partidaris. Comptem amb ells cara al futur.

El FOCDA pretén amb aquest acte, programat des de finals de juny, mostrar-se com una eina útil per al debat sobre el dret d’autodeterminació com ho demostra la nostra trajectòria des del 2001 ençà i les nostres publicacions. Som oberts com a entitat a col.laborar amb totes les iniciatives que s’estan configurant en la línia de fer efectiu el dret del poble català a decidir lliurement el seu futur. 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *