Quin full de ruta ?

Demà, 6 de setembre, a les 7 de la tarda a la sala Abat Escarré (Rocafort 242, Barcelona), el Fòrum Català pel Dret a l’Autodeterminació ha convocat un debat amb el lema: “Autodeterminació: quin full de ruta ?”.

 

Està prevista la participació d’Antoni Vives (CIU), Pere Aragonès (ERC), Josep Anton Vilalta (CUP), Dolors Camats (ICV), Mònica Sabata (PDD) i Hèctor López Bofill (Sobirania i Progrès).

Hores d’ara el debat polític cal centrar-lo, més que en dates per un possible referèndum, en el contingut, els actors i el procés cap a l’autodeterminació. El primer pas a donar consisteix en que els promotors d’una iniciativa d’aquestes característiques tinguin la voluntat i la mentalitat necessària per a dur-lo a endavant.

La segona premissa és que els partits sobiranistes assumeixin que un procés d’autodeterminació requereix l’acció conjunta dels agents socials, (sindicats, entitats), dels intel·lectuals compromesos amb la comunitat nacional i dels sectors productius que vinculen la seva prosperitat a la del país. A Catalunya existeix una base social i política prou ampla i sòlida com per engegar des d’ara, sense esperar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’estatut, una estratègia compartida per tots aquests sectors cara a fer efectiu el dret a l’autodeterminació que com a poble ens correspon.

Post Scriptum, 7 de setembre del 2007.

El resum del debat està reflectit en aqueix apunt.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *