Sobiranisme pràctic ?

El proppassat 31 de juliol vaig escriure un apunt, titulat “Apagades: quina resposta ?”, en el que em demanava com reaccionarien Esquerra i les entitats cíviques i sindicals davant l’evident fallida dels serveis estatals a casa nostra.

 

Dissortdament, la direcció d’Esquerra no ha estat a l’alçada del discurs teòric del sobiranisme pràctic. Si amb tot el que està passant no ho aprofitem per fer veure a la població quins són els efectes de la dependència política i econòmica que el nostre país pateix quan ho farem? Més enllà dels patriotes ja convençuts quina raó estem donant els independentistes als que encara no ho són perquè comparteixin el nostre projecte? Però no solament la direcció d’Esquerra està desapareguda sinó que tampoc aprofiten l’ocasió les plataformes sobiranistes com la PDD o Sobirania i Progrés. A què esperen ?, a fer la campanya contra l’espoli fiscal a la tardor ? I els sindicats ? I les associacions de consumidors autòctones ?

Mentre escric aquestes ratlles m’assabento que algú a través de la xarxa està convocant a una vaga general a Catalunya l’endemà de la Diada. No sé d’on surt la convocatòria, potser de l’aparell d’Esquerra que treballa des de la clandestinitat ? Sembla una proposta constructiva, una aposta de l’avantguarda catosfèrica sobiranista. Si és així, serà tot un repte veure com es tradueix en forma de mobilització ciutadana i quina actitud adopten els sobiranistes oficials quan vegin qüestionat el  monopoli de la seva  inoperància.

En tot cas, si no hi ha algun tipus de resposta ciutadana i nacional el malestar social no trobarà altra via d’escapament que la protesta contra l’administració més propera, els ajuntaments, que no podran satisfer les reivindicacions que se’ls hi plantejaran. La convivència ciutadana i el civisme poden ser les altres víctimes d’aquesta crisi. La responsabilitat dels independentistes es retornar a Espanya el mal que ens causa engegant un procés d’autodeterminació. Com deien els nostres ancestres: Visca la terra i mori el malgovern !.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *