Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

2 d'agost de 2007
11 comentaris

Puntualització sobre una informació publicada a l’Avui del 2 d’agost del 2007

El diari Avui pública aquest matí la següent notícia: “La crisi d’Esquerra també arriba a les llistes de les eleccions generals”, en relació al contingut de la qual vull fer les següents puntualitzacions:

La primera és que, efectivament, fa aproximadament dos mesos vaig manifestar de forma personal i directa al president del partit, al secretari general i al president regional la meva voluntat de concòrrer al procés de designació de candidats al Congrés dels Diputats per Tarragona quan aquest s’obri reglamentàriament. Des d’aleshores no he mantingut cap altre contacte amb els càrrecs citats i m’he limitat a comentar personalment amb militants de la meva confiança aquesta possibilitat.

La segona és que pensava manifestar públicament aquesta decisió, en un escrit raonat sobre els motius personals i estratègics que la sustenten, el proper mes de setembre a través d’aquest bloc i de la premsa del territori. Evidentment, no pas ara que gairebé tothom, jo inclós estem de vacances.

La tercera és que em vaig limitar a confirmar la informació anterior, remetent la periodista a les fonts autoritzades del partit per a qualsevol altra qüestió. Les apreciacions subjectives que figuren en el redactat, inclós el titular, són fruit de la llibertat amb la que els professionals de la comunicació exerceixen la seva tasca.

La quarta fa referència a que les meves opinions són exclusivament personals i amb voluntat constructiva com reiteradament he acreditat en aquest bloc i en les publicacions  de les que em faig responsable. Sóc conscient de les reaccions contradictòries que aquestes informacions poden generar, dins i fora del partit, i a totes elles miraré de donar merescuda resposta a mesura que es vagin produint.

Finalment, a tall de complement, faig notar a tothom que ho vulgui comprovar, que una confidència sobre la composició de les llistes d’ERC, que també m’afectava, va aparèixer en el bloc d’un tal Juan Carlos Escudier aparegut al diari digital 20minutos.es, de data 19 de juliol. Atès el seu caràcter despectiu envers altres militants republicans i cap a mi mateix no vaig respondre’l en aquell moment, cosa que faré a partir d’ara.

  1. Sr. Renyer,

    He llegit el seu llibre, que m’ha sembla una bona aportació al necessari debat ideològic que ha de produir-se a l’entorn de l’ideari i els objectius de l’ERC actual. Potser, des del punt de vista, s’hi podrien matisar algunes coses i afegir-ne d’altres. Però en qualsevol cas, apunta en la bona direcció. Una direcció (o un rumb estratègic, per dir-ho en termes clàssics) que no sembla que sigui la de l’actual direcció del partit. Bàsicament, perquè no sembla que en tingui cap. En aquest sentit, penso que existeix una alternativa molt sòlida i prou coincident amb els seus plantejaments que s’està configurant de cara al proper congrés. No dubto que, pel bé de l’independentisme, serien molts interessants les seves aportacions.

  2. Em sap greu que no es valori la feina feta a Madrid per en Pep Andreu qui va tenir la gran valentia de deixar el càrrec segur de Senador per enbrancar-se a lluitar per ser el primer diputat d’ERC per Tarragona. Heu parlat amb ell?

    El que no em sembla bé es que es prengui una decisió sense ell i segona que algú penses que en Aragonés pot encapcelar la llista. 

  3. Tu també Jaume??? I jo que em pensava que eres l’últim “Mohicano” que quedava. Ai els periodistes… Sempre tenen la culpa de filtrar noticies, i a mes, transfigurar-les. Com ten vagis a Madrid sabràs dir el significat de EL MES CALENT ESTÀ A L’AIGÜERA? Això si, si surts elegit faràs tàndem amb el Ridau. Aguanta Jaume, hauràs de mantenir el bloc molt actiu, cal fer-se propaganda electoral, es clar. Senyor Renyer com se sol dir en aquests casos, sempre hem tindrà al seus peus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!