Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

21 de setembre de 2020
0 comentaris

Amb Jordi Pesarrodona

Avui, l’espanyola justícia jutja a Manresa el patriota Jordi Pesarrodona i Capsada per haver donat suport a l’1-O: acusat de desobediència greu, la fiscalia demana la pena màxima per aquest delicte, dos anys d’inhabilitació per a qualsevol càrrec o lloc de treball públic i una multa de 5.400 euros. La Guardia Civil va contra per ell perquè no li ‘perdonen’ la protesta amb el nas de pallasso, una imatge que ha donat la volta al món i que reflecteix les dugues mentalitats que s’enfronten en el conflicte català en curs.

Però, a més d’aquesta significació, la personalitat de Jordi Pesarrodona mereix ser reconeguda pel seu coratge polític arran d’haver denunciat la deriva sectària i claudicant de la direcció d’Esquerra. Ha fet el pas a la fundació d’Independentistes d’Esquerres i n’ha estat escollit membre del consell nacional. Vilaweb va entrevistar el 5 de juny d’enguany l’activista, ex-regidor i ex-militant d’ERC, que va explicar els motius d’haver deixat el partit tot denunciant: “El Tsunami és una gran trampa”.

Post Scriptum, 28 de setembre del 2020.

Avui, l’espanyola justícia ha condemnat per desobediència Jordi Pesarrodona a una pena d’inhabilitació de catorze mesos i multa de 2.100 euros.

Post Scriptum, 21 de setembre del 2022.

Jordi Pesarrodona va ser el candidat més votat a les eleccions per renovar la direcció de l’ANC, malgrat això fou superat per Dolors Feliu a la presidència amb ell de vice-president, amb aqueixa condició va fer el parlament al final de la manifestació de la Diada: “Defensem el mateix que fa cinc anys”. No tothom pot dir el mateix, ni Anna Gabriel, Ni Oriol Junqueras, ni Jordi Sánchez, mentiders i mesells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!