Keir Starmer enceta una nova etapa del laborisme anglès

Avui el Partit laborista britànic ha escollit el successor del fallit Jeremy Corbyn, un dels prototipus del socialisme per a imbècils que é l’antisionisme modern. Keir Starmer ha obtingut el suport del 56’2 % dels militants, molt per davant de Rebecca Long-Bailey, (la recomanada per Corbyn) que només ha assolit el 27’6 %, i la tercera candidata, Lisa Nandy amb el 16’2 %.

Significativament, el nou líder a la primera intervenció ha declarat que acabarà amb la complicitat amb l’antisemitisme i l’animadversió enver l’Estat d’Israel que ha corcat el laborisme darrerament. A més, Starmer està maridat amb una descendent de jueus polonesos refugiats a Anglaterra escapant del nazisme, com avui mateix assenyala The Times of Israel.

Keir Starmer, (Soutwark, 1962), és jurista, especialitzat en la defensa dels drets humans, partidari de la prioritat dels serveis públics sense renegar de l’economia de mercat, obertament europeista i arrelat en la tradició del laborisme anglès, pragmàtic i exigent pel que fa al respecte dels principis democràtics. Té una acreditada reputació d’home rigorós i coherent, té al davant el repte de com afrontar els efectes del Brexit i el nou referèndum d’independència d’Escòcia. Pot ser receptiu a les reivindicacions nacionals catalanes.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *