A Perpinyà: la República al centre del món

Coincideixo plenament amb Vicent Partal que en la seva editorial d’avui a Vilaweb titula: “Un respecte per Perpinyà, que no serà un escenari i prou”.

Hi vull afegir, però, algunes consideracions complementàries: la primera, la recuperació de la dimensió total de la nació catalana superant, efectivament, el marc del Principat en la nova etapa del procés independentista que pot començar a partir de l’acte del 29.

La segona, la consolidació del Consell per la República com a institució de referència i agent estratègic clau de l’independentisme, clarificant d’queixa manera la via de la persistència del conflicte front a l’ordre estatal espanyol de la desconstrucció de la unilateralitat dels qui volen retornar a l’autonomisme.

La controvèrsia estèril sobre l’hegemonia al si de l’independentisme entre ERC i Junts per Catalunya es resoldrà comprovant qui lidera l’enfrontament amb el poder espanyol i qui no, i això passa per ser al Consell per la República o no.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *