EUA: el Partit Demòcrata corcat per l’antisionisme

El proppassat 1 d’agost The Times of Israel publicava un article il·lustratiu del canvi profund que s’està produint al si del Partit Demòcrata dels Estats Units en vies d’esdevenir una rèplica del Partit Laborista britànic comandat per Corbyn, antisionista i antioccidental, sense cap mena de projecte social real. Emily Benedek fa una anàlisi punyent a partir d’un fet aparentment menor: “Des écoles de Gaza au Parti Démocrate, les terroristes palestiniens font rage”, és a dir, el palestinisme mític que emmetzina l’esquerra europea està corcant els valors fundacionals dels demòcrates nordamericans històricament proclius a la causa del poble jueu.

A les darreres eleccions al Congrés han resultat electes a les candidatures del Partit Demòcrata dugues militants musulmanes, una d’origen palestí, Rashida Tlaib, i una altra d’origen somali, Ilhan Omar, ambdues fervent antisonistes com Alexandria Ocasio-Cortez, i Ayanna Pressley (conegudes com la Brigada de les Quatre) que han votat contra la resolució de la cambra de representants que el proppassat 24 de juliol rebutjant les campanyes del BDS contra Israel, sense arribar a il·legalitzar-les. Aqueixes congressistes lideren la deslegitimació del president Trump i fan bascular el seu partit cap a posicions antiliberals, anti-occidentals, anti-israelianes amb l’ajut dels membres jueus esquerranistes com Bernie Sanders. Si els presidents Carter i Obama ja van ser refractaris envers a Israel i proclius a contemporitzar amb règims islamistes genocides com Iran i Síria, qui sigui aspirant demòcrata a la propera elecció presidencials serà, segur, un perill per Israel.

El Partit Demòcrata juga a fons la carta de protector de les minories ètniques i religioses i dels nouvinguts per tal des deslegitimar Trump com un supremacista blanc, una tàctica que els pot resultar contraproduent segons analitza Laure Mandeville, periodista d’elit sobre Europa i els Estats Units a Le Figaro abans d’ahir, autora de l’assaig, “Qui est vraiment Donald Trump? (Éditions des Équateurs, 2016): “En persistant à jouer la carte identitaire, les démocrates aident Trump”.

Post Scriptum, 9 d’agost del 2019.

Ron Kampeas publica avui a The Times of Israel un article on exposa la creació d’un grup de diputats demòcrates coneguts com la Brigada dels Nou (en contraposició a la Brigada de les Quatre) del qual formen part tres congressistes jueus que també tenen en comú haver estat militars o agents de la CIA: Elissa Slotkin, Max Rose i Elain Luria, que plegats conformen una tendència democràtica, pro-israeliana, i antiracista.

Post Scriptum, 22 d’agost del 2019.

Alex Joffe publicà el proppassat 16 d’aqueix mes al Begin Sadat Center una primera anàlisi d’urgència sobre els efectes del rebuig d’Israel a l’entrada a dugues congressistes pro-BDS, “The Tlaib-Omar Trainwreck: A First Assessment”.

Post Scriptum, 6 de novembre del 2019.

Eytan Gilboa analitza en aqueix report titulat “Democratic Presidencial Candidates and US Military Aid to Israel” l’hostilitat manifesta de la majoria de candidats presidèncials demòcrates condicionant l’ajuda militar noramericana a les polítiques israelianes envers els palestins, publicat el proppassat 31 d’octubre als Perspectives Paper, número 1332.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *