L'Aleix a ca la Toca

Al Lluçanès a recer de cap malastre

9 de setembre de 2013
0 comentaris

Som Països Catalans i l’11 de Setembre del 2013

L’organisme de construcció nacional Som Països Catalans ha fet pública una declaració amb motiu de la diada de l’11 de Setembre del 2013, fent una crida a fer visible la realitat nacional completa, desbordant els límits autonòmics i reclamant el país sencer en tots els àmbits, política inclosa.

Arreu dels Països Catalans es preparen actes de commemoració d’una de les dates més significatives de la defensa del país en la Guerra de Successió. Enguany, aquesta commemoració, com ja va passar l’any 2012, tindrà una més gran dimensió i repercussió per la dinàmica generada al voltant de l’anomenat procés sobiranista i la reclamació del dret a decidir per a una part del país, fet que hauria de contribuir a donar encara més força a la defensa dels drets del poble dels Països Catalans i a la seva lluita per les plenes llibertats nacionals i socials.

(Continua)

Des de Som Països Catalans, organisme de construcció nacional, volem fer una crida al conjunt de la població a participar activament en tots aquells actes que refermin la territorialitat i la llibertat plena del nostre país tot contribuint a fer-lo visible en la seva totalitat.

En aquest sentit, Som Països Catalans valora molt positivament que diferents iniciatives plantejades de bon principi per a un àmbit regional del país es vegin desbordades per la força de la voluntat popular i acabin obrint vies per evidenciar la realitat de tot el país, de tota la nació, per damunt de divisions autonòmiques o departamentals, i esdevinguin un clam per superar aquests marcs imposats i fragmentadors de la nostra realitat, que només fan que jugar amb les il·lusions del conjunt del nostre poble i posar en perill el projecte de cohesió nacional.

Cada cop més sovint, veiem com des d’alguns sectors polítics, s’alimenten opinions, que plantegen posicions en clau de realisme i que qüestionen l’oportunitat, el sentit o la utilitat de defensar la nació completa tal com si d’una nosa es tractés. Els fets, 300 anys després de la Guerra de Successió i encara més de la Guerra dels Segadors, moments que han marcat de forma dolorosa la nostra realitat nacional, són tossuts, i el nostre poble ha estat capaç de mantenir la memòria i de fer-se present amb voluntat clara d’esdevenir, en tots els àmbits, subjecte del seu futur. La feina de dones i homes compromesos, feta durant les darreres dècades, recull fruits. L’exemple de les campanyes impulsades per Som Països Catalans al voltant de 23 i 25 d’abril o Sant Joan, Diada Nacional dels Països Catalans, ens demostren un creixent suport a la defensa de la nació sencera, en una mostra clara d’aquesta realitat que empeny de forma decidida i ferma per superar els plantejaments més domesticats i que justifiquen les fragmentacions imposades al país. Cada dia són més les iniciatives que es plantegen la realitat nacional i que refusen els plantejaments reduccionistes, regionalistes i provincians per al país, i que omplen de sentit aquella afirmació de Joan Fuster que la política que no fem nosaltres, ens la faran contra nosaltres. I per tant, si no construïm els Països Catalans, ens imposaran realitats dividides.

Així doncs, aquest 11 de Setembre cridem tothom a participar en tots aquells actes que mostrin al món i al propi país la territorialitat de la nació sencera, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, els Països Catalans, i a fer-ho amb la consigna que millor ens identifica i ens referma com a poble: Som Països Catalans.

És en aquest context, que, Som Països Catalans, organisme de construcció nacional, us convidem a reivindicar públicament la nació sencera. Penjant pancartes, duent banderoles, pintant murals, enganxant cartells, vestint samarretes o fent circular per les xarxes socials, webs i blogs aquesta consigna que ens identifica, cohesiona i ens permet treballar per un futur de llibertat per al nostre poble, a reforçar una via catalana sense fronteres interiors que ens permeti projectar-nos al futur.

Som Països Catalans
11 de Setembre del 2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!