Lliga del Nord-Est (d’Espanya)

La fallida de Ciudadanos té punts en comú amb la d’Unión Progreso y Democracia, ambdós han estat projectes espanyolistes fabricats des dels poders fàctics per contrarestar els moviments independentistes catalans i bascs. Tots dos efímers i fallits. Desconec quins plans dels poders reals han precipitat la descomposició de Ciudadanos, però els mals resultats electorals especialment a Catalunya han estat determinants.

El PSOE (i el PSC, evidentment) és l’aposta més segura per garantir l’ordre estatal, per tant no cal la crossa d’Alberto Rivera a Madrid si no és útil a Catalunya. El previsible pas de Manuel Valls a l’òrbita de Pedro Sánchez va en aqueixa direcció. Probablement els moviments per refundar un espai socioconvergent amb el nom de Lliga Democràtica (del Nord-Est d’Espanya) siguin la propera jugada mestra del règim per cercar un suport autòcton contra-independentista, captant els contraris a la línia Puigdemont al si del PDECat i oferint a ERC una coartada al seu sectarisme amb l’hegemonia dins del sistema autonòmic com a premi a la seva contribució a la desconstrucció del procés independentista.

Post Scriptum, 25 d’agost del 2019.

Avui, Vilaweb informa de la constitució com a partit de la Lliga Democràtica (contra la independència) un nou artilugi destinat a ser la plataforma de Manuel Valls en vistes a les properes eleccions autonòmiques. El principal garant de l’ordre espanyol a Catalunya és el PSC, però la nova Lliga pot ser un complement no pas secundari destinat a aplegar els retro-autonomistes de CIU.

Post Scriptum, 18 de setembre del 2019.

Segons informa El Nacional.cat avui s’ha fet el primer pas per bastir una candidatura a les eleccions al Parlament de Catalunya en base a una entesa dels catalanistes de centre.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *