Lliga del Nord-Est (d’Espanya)

La fallida de Ciudadanos té punts en comú amb la d’Unión Progreso y Democracia, ambdós han estat projectes espanyolistes fabricats des dels poders fàctics per contrarestar els moviments independentistes catalans i bascs. Tots dos efímers i fallits. Desconec quins plans dels poders reals han precipitat la descomposició de Ciudadanos, però els mals resultats electorals especialment a Catalunya han estat determinants.

El PSOE (i el PSC, evidentment) és l’aposta més segura per garantir l’ordre estatal, per tant no cal la crossa d’Alberto Rivera a Madrid si no és útil a Catalunya. El previsible pas de Manuel Valls a l’òrbita de Pedro Sánchez va en aqueixa direcció. Probablement els moviments per refundar un espai socioconvergent amb el nom de Lliga Democràtica (del Nord-Est d’Espanya) siguin la propera jugada mestra del règim per cercar un suport autòcton contra-independentista, captant els contraris a la línia Puigdemont al si del PDECat i oferint a ERC una coartada al seu sectarisme amb l’hegemonia dins del sistema autonòmic com a premi a la seva contribució a la desconstrucció del procés independentista.

Post Scriptum, 25 de juny del 2019.

L’editorial d’avui de Vicent Partal a Vilaweb: “Rivera, acorralat per un Íbex que torna a confiar en el PSOE” aclareix el rerefons de les maniobres que han alçat i fet caure tan Podemos com Ciudadanos. De retruc, en un paràgraf final fa un toc d’alerta l’independentisme: “De manera que amb el PP fora de joc per la corrupció i per l’acostament a Vox, i amb les aventures de la nova política qüestionades i desacreditades, l’Íbex ja veu clar que el pal de paller d’Espanya és i serà el PSOE, una altra vegada, com ho va ser als anys vuitanta. Després de tant de fracàs, pensen, val més boig conegut. I és en aquest context que resulta literalment al·lucinant que l’independentisme, o si més no un partit independentista, puga ni tan sols arribar a considerar d’apuntalar-lo i deixar-lo governar. Perquè Sánchez, Pedro, és, literalment, el darrer roc que el règim té a la faixa.”

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *