L'Aleix a ca la Toca

Al Lluçanès a recer de cap malastre

2 de març de 2010
2 comentaris

Els dubtes de l’Estat

Realment, la prepotència i la necessitat de farolejar que està demostrant el ministre de la poli espanyol és bastant curiosa. No hi ha dubte que el nombre de detencions de membres d’ETA en els darrers mesos és important, com també ho és el fet que avui hi hagi més gent empresonada per raons polítiques a Euskal Herria que mai. Com també el fet que avui ser de la ETA no depèn del teu nivell d’implicació en l’esmentada organització ni en el grau de col·laboració que tinguis o que et diguin que tens. Avui, amb l’invent de l’inefable Garzón és de la ETA qualsevol que a Euskal Herria defensi la independència i no digui que condemna la violència de la ETA, perquè la de l’Estat no entra en el paquet. I això fa que hi hagi un munt de presos i preses que ho són per raons estrictament polítiques i d’opinió.
La sentència feta pública avui sobre l’Arnaldo Otegi n’és una prova fefaent i irrefutable.
Curiosament, o no, a més dels dos anys de presó, el condemnen a 16 anys d’inhabilitació -que saben que vol fer política?-, en una clara declaració de guerra a l’esquerra independentista i amb una clara voluntat d’exemplaritzar la sentència.
Això i les acusacions de tortures constants, la pressió per fer tornar De Juana Chaos a la presó, les declaracions permanents del ministre penjant-se medalles, etcètera, fan pensar en dues coses. Per una banda, l’estil falangista tan propi del PSOE i de l’Estat espanyol en les seves mans. I per una altra, el dubte que se li planteja a l’Estat – i a molts escolanets viciosos, com el PNB o Aralar, per posar només dos exemples- sobre com gestionar un futur on la iniciativa política, sense bombes ni trets, estigui marcada per la decisió unilateral de l’independentisme basc d’avançar, a cara descoberta, cap a la independència nacional -no regionalistament- sense més dilacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!