L'Aleix a ca la Toca

Al Lluçanès a recer de cap malastre

15 de gener de 2010
1 comentari

Aparador de merda

La veritat, cada cop és més difícil de creure en tot el que surt als mitjans i en el que diuen els que viuen aferrats a algun micròfon. Fins i tot, les imatges menteixen sovint.
Entre el conte de l’enfadós de qui pot i vol evitar que la TV3 es vegi arreu del país, amb la Terribas dient que prou emprenyar amb els Països Catalans; l’ordenació territorial catalunyeso-espanyola, que farà coexistir les comarques -que no seran comarques-, amb les vegueries -que no se sap de què serviran-, i les províncies -per seguir sent com sempre; la vergonya institucional pel tema de l’incendi d’Horta de Sant Joan, i la victòria del discurs racista de l’Anglada a Vic, només ens faltava la darrera ximpleria d’aquest estrany personatge que fa d’alcalde de Barcelona, el tal Hereu, arrancant-se per peteneres i marcant-se un jocs olímpics d’hivern -que no és que es facin entre desembre i març, sinó que es fonamenten en la neu i el gel!- a Barcelona per al 2022 -qui haurà resistit fins llavors?
Des del catalunyisme polític fa molt temps que s’intenta marcar distàncies entre la política “catalana” i la “valenciana”, acusant aquesta darrera de provinciana, dretana, gairebé marciana, allunyada del sentit comú i carregada de podridura. La veritat és que els fets ens mostren una realitat més dura i menys diferenciada. Les polítiques d’aparador, els silencis entre encobridors i escapistes, la grandiloqüència de la forma i l’aparador front a la mediocritat del fons i l’objectiu, el desinterès pel país i la gent…, són línies de plena sintonia.
Front a tot això, ens cal plantar-nos, comprometre’ns i dibuixar un camí de futur lluny, molt lluny d’aquesta dinàmica.
Dos apunts interessants, el d’Albert Dasí i el del Xavi Monge.

  1. entre la política del nord i la del sud. Allà patiu els mateixos símptomes que ací, per tant lamateixa malaltía.
    Nosaltres no som diferents, som el mateix, però tot i els esforços dels “nostres” polítics per marcar les diferènicies i crear-ne de noves, ells mateix actúen d’igual manera. No hi ha diferència enrte el PSC(OE) i el PP, ja siguen valencians o catalunyesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!