L'Aleix a ca la Toca

Al Lluçanès a recer de cap malastre

27 de desembre de 2008
4 comentaris

No aniré al partit

Doncs, no, no hi aniré. I ja fa uns quants anys que me’l perdo. Abans, conscient de la càrrega folklòrica però també de la simbòlica, feia mans i mànigues per anar-hi i fer-hi anar tothom. I xalàvem i cantàvem i sopàvem -aquells entrepans fets amb fruïció i pensant en el moment de menjar-nos-el- i reclamàvem la selecció nacional i l’oficialitat i fèiem l’onada i…
Avui, precisament, per la mateixa militància, pel mateix compromís, per la plena convicció que som una nació i tenim dret a la representació oficial i directa, sense eufemismes de “campionats de nacions sense estat” ni altres falòrnies…, per tot això, no hi aniré i animo tothom a quedar-se a casa i a fer sentir la seva queixa. Ja n’hi ha prou de preses de pèl, d’autonomies futbolístiques i de silencis covards i vergonyants.
Algú pot ser tan bord de substituir el lema “Una nació, una selecció” per aquesta mena de cosa estranya i incomprensible de “Volem patir”, sense cap mena de queixa, crítica o renec?
Senyories de l’estafa de les seleccions catalanes, amb 500.000 signatures amagades incloses, no volem patir, Volem gaudir de ser independents, també en l’esport. I si hem d’esperar, ja esperarem, no patiu, però sense aturar-se i dient les coses pel seu nom. Ja n’hi ha prou de fer el merda i de mirar cap a una altra banda.

  1. Totalment d’acord, per agafar un mal de ventre de l’enrabiada millor quedar-se a casa. L’any passat els i les qui hi vam anar mos sentiem forasters.

  2. Està vist que això de les seleccions esportives fa nosa als governants regionals -si més no als que manen- i han decidit eliminar-les per la via de l’avorriment: partits rivals de poc nivell, convocatòries sense alguns dels jugadors més destacats, poca difusió als mitjans de les poques seleccions reconegudes… És la mateixa tàctica que utilitza la renfe amb els trens “regionales”: els fa funcionar amb una sabata i una espardenya i després tanca línies i estacions perquè (lògicament) tenen pocs usuaris i usuàries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!