Segones jornades de debat sobre el Dret Pirinenc

Ahir i avui s’han celebrat a Azpeitia les segones jornades de debat sobre el Dret Pirinenc organitzades per Nabaralde i l’ajuntament de la localitat, donant continuació a les primeres fetes a Agurain fa tres anys. Angel Rekalde, ha estat el coordinador de les activitats de les jornades i l’encarregat de preparar-ne la publicació de les ponències i comunicacions.

Hi hem assistit diversos membres del Col·lectiu Maspons i Anglasell (Ferran Armengol, Isidre LLucià, Joan Anton Font, Josep Gascon i Robert Brotat) que hem ofert la possibilitat d’oganitzar-ne una tercera tongada l’any vinent en terres catalanes. La inauguració ha anat a càrrec del batlle Eneko Etxeberria d’EH Bildu i després de les paraules de benvinguda ha sonat la txalaparta i una parella de músics han cantat l’Estaca en euskera i català.

Un centenar d’assistents ens hem aplegat a la casa d’exercicis espirituals dels jesuïtes al costat mateix de la basílica de Loiola per participar en debats interdisciplinaris sobre diversos aspectes derivats de la tradició jurídica autòctona dels pobles pirinencs: cooperativisme, història del dret foral, paper de la dona en la societat basca, carlisme i foralisme entre d’altres. José Luis Orella Unzué, Luis Martínez Garate, Amaia Nausia, Fernando Sánchez Aranaz, entre d’altres.

La meva intervenció l’he titulat: “Tradición y modernidad del derecho pública catalán: de Francesc Maspons i Anglasell a Hèctor López Bofill pasando por Lluís Marquès Carbó”, enllaçant amb la ponència de fa tres anys sobre: “Actualidad del derecho pirenaico: Catalunya, Andorra y Aran”.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *