16 de març: manifestació catalana a Madrid

La convocatòria d’una manifestació en defensa de la causa nacional catalana a Madrid pel 16 de març vinent, en ple judici al Tribunal Suprem a l’anterior Govern de la Generalitat, em sembla encertada perquè trenca el monopoli de l’espanyolisme a la megalòpoli madrilenya, mostra les mancances democràtiques del règim (caldrà veure que sigui autoritzada governativament i tenir en compte que hi haurà una contra-manifestació espanyolista) i internacionalitza el conflicte català.

Justament fa deu anys la marxa dels deu mil catalans a Brussel·les va fer un punt de partida per plantejar el cas català a escala europea. La de Madrid serà una ocasió per comprovar el coratge dels demòcrates d’arreu del Regne capaços de solidaritzar-se amb els represaliats catalans i demanar una solució negociada al contenciós Catalunya-Espanya.

Post Scriptum, 10 de febrer del 2019.

Atès que la xifra de manifestants espanyolistes avui a Madrid volta els cinquanta mil assistents hom podrà contrastar-la amb la participació a la marxa independentista prevista pel 16 de març.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *