Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

30 de desembre de 2018
0 comentaris

Comença l’era Bolsonaro al Brasil

El primer de gener vinent comença oficialment el mandat presidencial del candidat electe Bolsonaro que suposa un trencament radical amb anys de govern -fallit en tots els terrenys- del Partit dels Treballadors. Brasil és un dels estats emergents que no acaba de rullar mai del tot ni pel que fa al desenvolupament intern ni a la projecció internacional.

Fins ara ha estat un aliat del món àrab, follament propalestí, i altaveu dels moviments antiglobalització occidentals. A partir de demà serà l’aliat preferent dels EUA a Llatinoamèrica i canviarà en favor d’Israel la política exterior cercant els intercanvis productius que només l’estat hebreu pot oferir en molts àmbits, des de la defensa a la recerca científica. La presència de Benyamin Netanyahu a la presa de possessió ja és per si mateix tota una declaració d’intencions.

La campanya mediàtica del progressisme globalitzat en contra seva serà permanent i creixent, com per exemple la crònica d’avui a Vilaweb de Taíza Brito “Bolsonaro s’apodera del Brasil”, però està a les seves mans demostrar o desmentir amb fets els propòsits que se li atribueixen. Els crítics apriorístics amb el nou president que el presenten com un protofeixista haurien de llegir l’article de Ricardo Uztarroz, corresponsal d’AFP a Brasil, publicada al setmanari Marianne el proppassat 9 de novembre: “Jair Bolsonaro n’est et ne sera pas un futur Mussolini“.

Post Scriptum, 22 de gener del 2019.

The Times of Israel denuncia avui l’equiparació de Netanyahu i Bolsonaro al nazisme feta per una dibuixant del diari brasiler O Dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!