Experiències i percepcions sobre l’antisemitisme a la Unió Europea

L’Agència pels Drets Fonamentals de la Unió Europea ha presentat abans d’ahir un estudi sobre les experiències i la percepció sobre l’antisemitisme entre la comunitat jueva de dotze dels estats de l’UE, entre els quals el Regne d’Espanya, que dóna com a resultat un notable augment respecte de l’anterior mostra datada l’any 2013.

Significativament en estats de tradició democràtica com el Regne Unit i la República francesa és on més han augmentat els actes contra els jueus i a Hongria i Dinamarca on la comunitat jueva es mostra més confiada. L’impacte d’aqueix sondeig ha estat notable a Israel tot i que no ha causat cap sorpresa, per contra la premsa europea ha ignorat qüestió.

Les conseqüències d’aqueixa tendència són l’emigració jueva cap a Israel i els Estats Units, ja que no confien en una inversió de la judeofòbia a curt termini atesa la banalització d’aqueix trastorn social endèmic banalitzat pel pensament políticament correcte i l’hostilitat diplomàtica envers Israel que adopten sistemàticament la majoria de governs europeus. Les actituds estan canviant, però, entre els governs centre-europeus (cas del president austríac Sebastian Kurz) i també a Itàlia on el vice-president Matteo Salvini, un ferm partidari del gaseoducte israelià vers Europa, és de visita avui a Jerusalem.

Post Scriptum, 20 de desembre del 2018.

Manfred Gerstenfeld (esmentat sovint en aqueix bloc) publica avui, als Perspectives Paper número 1.041 del BESA Center, un report comentant l’enquesta feta per l’Agència dels Drets Fonamentals titulat “Anti-Semitism Is an Integral Part of European Culture”.

Post Scriptum, 29 de gener del 2019.

Manfred Gerstenfeld ha publicat avui a l’edició en francès de Jewish Forum una reflexió escaient arran de la commemoració del dia internacional en memòria de les víctimes de l’holocaust perpetrat pels nazis i els seus col·laboradors: “Disculper les actes antijuifs: l’antisémitisme après la Shoah”.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *