França: degradar la laïcitat per encaixar l’islamisme a l’ordre republicà ?

El president Macron i el seu govern pensen reformar la llei del 1905 de separació entre l’Estat i les esglésies que va consolidar la laïcitat a l’espai públic per tal d’encaixar amb un pretés islam a la francesa compatible amb els principis republicans. Com ja va advertir l’assagista Yves Mamou a una ntrevista a Causeur el proppassat 23 d’octubre “Castaner fera des accommodements déraisonnables avec l’islamisme soft“.

Encara no hi ha una proposta concreta de reforma legislativa però la campanya mediàtica prèvia ja està en marxa amb la complicitat de l’islamo-gauchisme.

Alhora s’han aixecat veus com la del senador Bruno Retailleau (LR) que ha publicat el proppassat 16 d’aqueix mes a Le Point un article titulat: “Construire un islam de France en déconstruisant 1905 serait un reniement”. O, avui mateix a Causeur, l’article del col·lectiu Esprit Laïque titulat: “Loi de 1905: non, M. Macron, la laïcité ne se monnaye pas à le découpe”.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *