Valérie Igounet: “Le négationisme: histoire d’une idéologie antisémite (1945-2014)”

Abans d’ahir va morir a vuitanta nou anys d’edat, precisament a Vichy la ciutat símbol del règim col·laboracionista del mariscal Petain amb l’ocupació alemanya, Robert Faurisson, figura emblemàtica de la negació de l’holocaust del poble jueu entre 1933 i 1945 perpetrat pel règim nazi i els seus aliats arreu d’Europa. Era professor de literatura però va dedicar la major part de la seva activitat a la propagació de les seves tesis amb la complicitat de neonazis, islamistes (especialment el règim iranià) i antisionistes francesos com Dieudonné.

Per comprendre el fenomen negacionista cal llegir l’assaig interpretatiu de l’historiadora francesa Valérie Igounet, “Le négationnisme: histoire d’une ideologie antisémite (1945-2014)“, publicat als Études du Conseil Représentatif des Institutions Juives de France, número 34, febrer del 2015. Existeix, també a França, una associació denominada Pratique de l’Histoire et Dévoiements Negationnistes, creada l’any 1996 per Gilles Karmasyn i Nicolas Bernard amb el propòsit de combatre amb rigor historiogràfic les teories negacionistes que afecten el poble jueu i d’altres, com l’armeni, també víctimes de genocidi.

Post Scriptum, 15 d’abril del 2019.

Le Figaro publica avui que el negacionista francès Alain Soral, ( publicista antisionista i pro-islamista, antic militant del PCF), ha estat condemnat a un any de presó per refutar falsament l’holocaust dels jueus europeus a mans dels nazis i dels seus col·laboradors (francesos en lloc destacat).

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *