L’Estat (fictici) de Palestina

Ahir, l’assemblea general de les Nacions Unides va aprovar atorgar més prerrogatives al no-nat Estat de Palestina (previst des del 1947) accedint a la presidència del grup d’estats denominat G77 + Xina durant l’any 2019. 146 estats hi van votar a favor, 15 es van abstenir (països centreeuropeus majoritàriament) i només Israel, els EUA i Austràlia hi van votar en contra. El Regne d’Espanya, com sempre, va votar a favor de Palestina i contra Israel.

Com descriu, exultant, la corresponsal de Le Monde, Marie Bourreau, l’Estat de Palestina ha obtingut una victòria simbòlica en la seva estratègia de no reconèixer el dret del poble jueu a l’autodeterminació i a tenir el seu propi estat i confiar-ho tot a la intifada diplomàtica multidimensional contra Israel per destruir-lo.

No ha existit mai una nació palestina, sinó una població àrab que no va acceptar mai la partició del territori administrat per Anglaterra fins al 1948 i no va constituir-se en estat, ni allavòrens ni ara perquè no existeix un projecte nacional. De fet Gaza és un califat islamista i el territori administrat per l’ANP una entitat sub-estatal, totes dugues insostenibles econòmicament sense el subsidi permanent dels enemics d’Israel. El president Trump ha marcat una posició clara per part dels Estats Units: no hi haurà negociacions de pau sense el reconeixement per part palestina del dret d’Israel a coexistir amb el seu futur estat, com assenyala Robert Barnidge en el seu report “President Trump, Tell the Palestinians: No Negotiations Without Recognition of Jewish Self-Determination”, publicat el proppassat 14 d’aqueix mes als Perspectives Paper del Begin Sadat Center for Strategic Studies.

Post Scriptum, 23 d’octubre del 2018.

Avui, Human Rights Watch ha fet públic el report titulat “Two Authorities, One Way, Zero Dissent”, on detalla els nombrosos casos de detencions arbitràries i tortures a dissidents per part de l’ANP i Hamàs als respectius territoris que controlen. Ni rastre de democràcia, i no obstant això la comunitat internacional fa costat incondicionalment a les pretensions d’aqueixos dos micro-estats despòtics.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *