Taiwan, objectiu de l’expansionisme comunista xinès

La República Popular Xina té com a objectiu prioritari envair l’illa de Taiwan per tal de culminar abans del 2049, centenari de la presa del poder per part del Partit Comunista Xinès, l’objectiu mític de la “Xina única”. L’any 1971 mitjançant la resolució 2.758 l’Assemblea General de les Nacions Unides va acordar en un acte infame excloure la República de Xina, reduïda al territori de Taiwan, per atorgar la representació xinesa a la República Popular Xina. Des d’allavòrens el règim democràtic de Taiwan és un estat pària a l’escena internacional. L’assetjament diplomàtic consistent en obligar als estats on inverteix el règim comunista a trencar relacions amb Taiwan està donant fruits arreu del món (El Salvador, un cas recent) a mesura que la puixança econòmica xinesa es fa cada cop més present.

El govern de Pequín ja fa anys que prepara plans militars d’invasió aerotransportada a punt per ser activats en el moment que políticament es doni l’ordre d’atac: l’analista nord-americà Ian Easton ja va advertir en una entrevista a Taiwan News el 18 d’octubre de l’any passat que l’any 2020 el xoc Xina/Taiwan podria arribar a ser crític. Aqueix autor juntament amb un altre expert , Michael Beckley (autor de l’estudi “The Emerging Military Balance in East Asia”, International Security, volum, 42, 1 de novembre del 2017) estudien aqueixa eventualitat.

Els seus treballs han estat reflectits en un article de Tanner Greer, “Taiwan can Win a War with China”, publicat el proppassat 25 per la revista Foreign Policy. La interpretació que en fa Keoni Everington abans d’ahir a Taiwan News és que “How Taiwan can defeat China in a war“, atès que la motivació i preparació de les forces armades taiwaneses és superior a la de l’Exèrcit Popular d’Alliberament del règim comunista malgrat la superioritat en tots els terrenys. A més, el suport dels EUA i Japó al rearmament de l’exèrcit de Taiwan és accelerat i constant.

Post Scriptum, 3 de febrer del 2019.

El règim comunista xinès distribueix arreu d’Europa el periòdic China Daily que ofereix els punts de vista del poder sobre les qüestions d’actualitat globals i també interiors, una condició que apliquen a Taiwan. Ni més ni menys que dos articles del resum setmanal del 25 al 31 de gener hi estan dedicats: “Separatists, beware of vain pursuit” i “No compromise on territorial integrity”, ambdós d’un integrisme estatista d’allò més dogmàtic.

Post Scriptum, 24 de setembre del 2019.

Segons publica avui Le Figaro, dos micro-estats del Pacífic (les Illes Salomon i Kiribati) han trencat relacions diplomàtiques amb Taiwan sota pressió de la Xina comunista que va aïllant-lo cada cop més.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *