La constitució del Consell de la República, un tombant estratègic en el procés independentista català

Dissabte vinent el president Puigdemont retorna a Waterloo a la casa de la República amb plenitud de drets i reforçada legitimitat política: lidera la Crida Nacional per la República, a la qual ha sumat el PDECat, i és l’interlocutor en nom del Govern de la Generalitat en relació amb el govern espanyol.

Carles Puigdemont està en condicions de constituir el Consell de la República, un organisme provisional mentre no es basteixen efectivament les institucions republicanes catalanes que enllaça amb els precedents Consell Nacional de Catalunya (1940-1945) i, en menor mesura, l’actuació unipersonal de Josep Tarradellas en els anys de la presidència de la Generalitat a l’exili.

La constitució d’aqueix Consell de la República tindrà impacte polític a escala europea ja que serà l’interlocutor exterior del govern de Catalunya que respon a la legitimitat derivada del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre de l’any passat. Tindrà també un impacte determinant en la recomposició de forces polítiques independentistes a l’interior del país i obligarà als partits i entitats sobiranistes a posicionar-se sobre si hi perticipen o no.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *