La UE, Israel i Iran

En pocs dies s’han succeït un seguit d’esdeveniments que il·lustren fins a quin punt de conflicte han arribat la UE i Israel, atès el decantament europeu favorable sistemàticament a la causa palestina i en profit de l’Iran.

En primer lloc, dies abans de la convenció de la resistència iraniana a París un seguit d’agents del règim islamista van ser detinguts a Bèlgica i uns quants “diplomàtics” en d’altres estats europeus mentre preparaven un atemptats contra els assistents a l’acte del 30 de juny. Israel va contribuir decisivament a desarticular l’operació que ha estat silenciada pels estats afectats, els mateixos que han avalat la continuïtat de l’acord de Viena amb la dictadura dels aiatol·là sobre el seu programa nuclear.

Només advocats de la causa jueva a Europa, com Gilles-William Goldnadel, han gosat denunciar aqueixa animadversió contra Israel en un article “Les territoires perdus de l’information, saison 2“, publicat al digital Valeurs actuelles, el proppassat dia 9.

El ministre de defensa d’Israel, Liberman denuncia l’hipocresia europea i el doble rasant per jutjar Israel i Iran en aqueix tuït reproduït ahir per Le Petit Hebdo: “Le ministre de la Défense Avigdor Lieberman a attaqué les pays européens à propos de la politique qu’ils mènent envers l’Iran, en voulant aider ce pays face aux Etats-Unis plutôt que d’exercer des pressions sur le régime. Sur son compte Twitter il a écrit: “Les pays d’Europe se permettent d’intervenir dans chaque question de politique intérieure israélienne ou sur nos frontières mais cela ne les gênent pas de donner de l’argent au régime des ayatollahs qui emprisonne une jeune fille qui a eu le tort de danser la tête découverte. Si ces pays étaient un peu plus droits et moins hypocrites ils romperaient leurs relations avec l’Iran jusqu’à ce qu’il y ait un changement de régime”.

En segon lloc, el Senat de la República d’Irlanda va aprovar dimecres passat una proposta de llei vetant els productes israelians provinents dels territoris que des de Dublín consideren ocupats als palestins. Un pas que pot ser seguit per altres estats europeus a curt termini i que ha desfermat la indignació del govern d’Israel que es planteja trencar relacions diplomàtiques amb Irlanda.

El tercer cas, ha estat la desqualificació per racista del projecte de llei declarant Israel com estat jueu i democràtic per part de l’ambaixador de la UE a Tel Aviv. Netanyahu n’ha demanat la revocació immediata.

Tot això passa mentre aqueixos mateixos estats, i la UE, callen davant la repressió del règim iranià contra el seu propi poble, especialment les dones i els kurds, i quan reitera el propòsit de destruir Israel des de Síria.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *