La UE, Israel i Iran

En pocs dies s’han succeït un seguit d’esdeveniments que il·lustren fins a quin punt de conflicte han arribat la UE i Israel, atès el decantament europeu favorable sistemàticament a la causa palestina i en profit de l’Iran.

En primer lloc, dies abans de la convenció de la resistència iraniana a París un seguit d’agents del règim islamista van ser detinguts a Bèlgica i uns quants “diplomàtics” en d’altres estats europeus mentre preparaven un atemptats contra els assistents a l’acte del 30 de juny. Israel va contribuir decisivament a desarticular l’operació que ha estat silenciada pels estats afectats, els mateixos que han avalat la continuïtat de l’acord de Viena amb la dictadura dels aiatol·là sobre el seu programa nuclear.

Només advocats de la causa jueva a Europa, com Gilles-William Goldnadel, han gosat denunciar aqueixa animadversió contra Israel en un article “Les territoires perdus de l’information, saison 2“, publicat al digital Valeurs actuelles, el proppassat dia 9.

El ministre de defensa d’Israel, Liberman denuncia l’hipocresia europea i el doble rasant per jutjar Israel i Iran en aqueix tuït reproduït ahir per Le Petit Hebdo: “Le ministre de la Défense Avigdor Lieberman a attaqué les pays européens à propos de la politique qu’ils mènent envers l’Iran, en voulant aider ce pays face aux Etats-Unis plutôt que d’exercer des pressions sur le régime. Sur son compte Twitter il a écrit: “Les pays d’Europe se permettent d’intervenir dans chaque question de politique intérieure israélienne ou sur nos frontières mais cela ne les gênent pas de donner de l’argent au régime des ayatollahs qui emprisonne une jeune fille qui a eu le tort de danser la tête découverte. Si ces pays étaient un peu plus droits et moins hypocrites ils romperaient leurs relations avec l’Iran jusqu’à ce qu’il y ait un changement de régime”.

En segon lloc, el Senat de la República d’Irlanda va aprovar dimecres passat una proposta de llei vetant els productes israelians provinents dels territoris que des de Dublín consideren ocupats als palestins. Un pas que pot ser seguit per altres estats europeus a curt termini i que ha desfermat la indignació del govern d’Israel que es planteja trencar relacions diplomàtiques amb Irlanda.

El tercer cas, ha estat la desqualificació per racista del projecte de llei declarant Israel com estat jueu i democràtic per part de l’ambaixador de la UE a Tel Aviv. Netanyahu n’ha demanat la revocació immediata.

Tot això passa mentre aqueixos mateixos estats, i la UE, callen davant la repressió del règim iranià contra el seu propi poble, especialment les dones i els kurds, i quan reitera el propòsit de destruir Israel des de Síria.

Post Scriptum, 22 de juliol del 2018.

Majid Rafizadeh publicà el proppassat 15 d’aqueix mes al Gatestone Institute aqueixa crònica sobre l’atemptat frustat contra el míting de la resistència iraniana a París el proppassat 30 de juny: “Story of a Foiled Islamist Terrorist Attack“.

Post Scriptum, 9 d’agost del 2018.

La Unió Europea contravé l’estratègia dels EUA contra Iran i dóna suport a les inversions de les empreses europees en aqueix estat totalitari que malda per destruir Israel. Aqueix capteniment ha estat qualificat pel govern israelià de fallida moral, com també explica Charles Bybelezer a l’article “Comment Europe Loses its moral compass …again“, publicat abans d’ahir al digital Media Line i versionat al francès per Marc Brzustowski a Jewish Forum: “Iran: l’Europe a, encore une fois, perdu sa boussole morale”. Avui, Raphael Ahren publica un significatiu article a The Times of Israel: “Israel a quasiment renoncé à l’Union Européenne”.

Post Scriptum, 9 de setembre del 2018.

Jewish Forum, edició francesa, va publicar el proppassat 22 de juliol un article titulat “UE: Erdan présente le réseau de la haine qui dirige BDS”, i avui el mateix mitjà reprodueix un article de Michel A. Calvo, “Un rapport, une réplique et une triste vérité”, on confirma el finançament de la UE a les ong que deslegitimen Israel.

Post Scriptum, 24 de setembre del 2018.

La UE ha anunciat avui en una roda de premsa conjunta amb el ministre d’afers estrangers iranià que crearà una entitat específica per esquivar les sancions econòmiques dels EUA contra l’Iran, reforçant explícitament la dictadura teocràtica en una conjuntura crítica i ignorant deliberadament tant la repressió que exerceix sobre les minories ètniques i religioses, (els kurds principalment) com els propòsits genocides contra Israel.

Post Scriptum, 24 d’octubre del 2018.

Els militars de les FDI a la reserva, Raphael G. Bouchnik-Chen i Dany Shoham són els autors d’un report publicat avui als Perspectives Paper número 986, del Begin Sadat Center de la Bar-Ilan University amb un títol que parla per si sol: “The UE’s Utopian Approach to Iran“.

Post Scriptum, 31 d’octubre del 2018.

Avui, una portaveu de la Comissió Europea ha “deplorat” que l’Iran intentés atemptar contra uns dissidents del règim refugiats a Dinamarca, sense que això comporti sancions ni molts menys la ruptura del pacte de Viena, la mateixa actitud claudicant adoptada l’agost passat quan es va desarticular un complot contra una trobada d’opositors a França.

Post Scriptum, 26 de novembre del 2018.

La Unió Europea ha emès un comunicat qualificant de totalment inacceptable els propòsits del president iranià Rouhani per tal d’extirpar Israel a qui tracta de “càncer”, la mateixa terminologia que empraven els nazis. La intervenció directa del president de torn de la UE, l’austríac Sebastian Kurz ha estat decisiva en aqueix canvi de to més sever envers la dictadura islàmica iraniana. Tot els indicis assenyalen a un enfrontament militar directe entre Israel i l’Iran, allàvorens veurem quin és el paper de la UE.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *