CDC, PDECat….. Junts per Catalunya ?

Aqueix cap de setmana la convenció municipalista del PDECat ha decidit concórrer a les eleccions municipals de l’any vinent amb la denominació Junts per Catalunya, un gest que no va acompanyat de la decisió de bastir un nou projecte polític superador de les limitacions que arrossega aqueixa marca de transició del pujolisme a l’independentisme que és el PDECat.

L’hora del PDEcat ja ha passat, el testimoni de patriotisme que demostren Carles Puigdemont, Jordi Turull, Joaquim Forn, Josep Rull no té correspondència en la direcció actual del partit personificada per Marta Pascal, entre d’altres. La victòria electoral del 21-D no és només mèrit des hereus de Convergència sinó de molta altra gent que va apostar per una opció innovadora i rupturista com és Junts per Catalunya.

El congrés de juliol serà decisiu per saber si el PDECat resta com un artefacte del tardo-autonomisme o si accepta participar en un moviment de nou encuny, transversal i innovador, amb vocació majoritària electoralment i políticament, a l’alçada del repte que suposa sostenir un conflicte de llarg abast amb l’ordre estatal espanyol.

Post Scriptum, 15 de juliol del 2018.

Odei A-Etxearte publica avui a Vilaweb una exhaustiva anàlisi sobre “La batalla pel control del PDEcat“.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *