Llibres (CXCV)

“Mi vida”, Golda Meir, Plaza & Janés, 1976, Barcelona.

Avui fa cent vint anys del naixement de Golda Mabovitx (coneguda des del 1956 pel cognom Meir), una de les principals figures jueves que van participar en la gestació de l’Estat d’Israel l’any 1948.

La seva autobiografia reflecteix la seva personalitat, directa, honesta, sentimental amb la seva família, clarivident estratega política i dona que s’obre pas entre un món d’homes amb intel·ligència i coratge. El llibre resumeix la seva trajectòria des de la naixença a l’imperi tzarista, la por als pogroms, l’emigració als Estats Units i l’anada definitiva a l’imperi otomà per fer-hi nèixer la pàtria dels jueus i ser-ne governant.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *