Amb Elisenda Paluzie

Elisenda Paluzie ha estat la candidata més votada a les eleccions d’ahir per renovar els òrgans directius de l’ANC en un moment difícil per l’entitat independentista. Vaig coincidir amb ella quan des del corrent crític Esquerra Independentista volíem canviar l’estratègia fallida d’ERC durant el segon tripartit, lògicament va deixar el partit republicà atesa la persistència d’Oriol Junqueras en l’obcecació a “eixamplar la base “social” per l’esquerra (és a dir, cercant l’entesa amb els Comuns i PSC).

La fermesa de les seves conviccions i la seva acreditada intel·ligència i patriotisme són una esperança, en temps de lideratges febles i sectaris, per rellançar l’ANC. Aqueixa entrevista a Vilaweb del 3 de febrer d’enguany significativament titulada “Que tot el món vegi que nosaltres no passem per l’adreçador” és molt clara del seu posicionament republicà i no autonomista, per tant, si ella és la nova presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana les direccions d’ERC i PDECaT es distanciaran de l’entitat en no compartir-ne l’estratègia.

Post Scriptum, 24 de març del 2018.

L’elecció avui d’Elisenda Paluzie com a presidenta de l’ANC és un alè d’esperança en un moment en el qual els desencerts en cadena dels partits parlamentaris independentistes han donat com a resultat l’elecció fallida de Jordi Turull com a president. La manca d’una direcció col·legiada deriva de la falta d’estratègia per afrontar el conflicte amb l’ordre estatal. La recuperació de la capacitat d’iniciativa política per part de la renovada ANC pot superar la desconnexió entre els partits i la base social independentista que no ha trobat canals per influir en les decisions dels dipositaris del seu vot després del 21-D.

Com prediu Hèctor López Bofill, el proper pas en l’estratègia repressiva de l’Estat (si s’aconsegueix formar govern) pot ésser la il·legalització dels partits independentistes i la dissolució de les entitats com l’ANC. De fet, dirigents de SCC ja ho han apuntat i també el jutge Llarena a les seves providències. Només així els partits espanyolistes podran guanyar unes eleccions al Parlament de Catalunya per col·locar a la Generalitat un govern mesell. Són factors que Elisenda Paluzie i el seu equip haurà de tenir en compte.

Post Scriptum, 30 de març del 2018.

A l’entrevista d’avui a l’Ara, Elisenda Paluzie confirma les esperances de regeneració de l’ANC i la coherència de la seva línia estratègica en sintonia amb la del president Carles Puigdemont. Les seves crítiques a ERC són demolidores i la reacció d’Esquerra és allunyar-se de l’ANC en lloc de fer autocrítica.

Post Scriptum, 10 de setembre del 2018.

L’entrevista d’Elisenda Paluzie publicada avui per Vilaweb confirma el lideratge ètic i polític que exerceix més enllà de l’ANC.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *