LA PELL DE BRAU

Taller personal de J. Soler i Àlvarez

9 de maig de 2007
0 comentaris

A LA LÍNIA DE FLOTACIÓ DE CiU

Fa uns dies vaig poder llegir l’editorial de la Fundació Catalunya Oberta on afirmava la seva plena coincidencia amb la posició expressada per l’expresident Pasqual Maragall. Avuí, al diari de La Vanguardia, l’expresident tornava a reafirmar-se amb les seves declaracions sobre el procés estatutari i atiant encara més les brases del PSC – PSOE.

Avui per avui, Socialistes, Convergents i Eco-Antisistema haurien d’estar preocupats per la cobertura que van donar a aquesta misèria d’Estatutet, ja que Pasqual Maragall sembla donar la raó als advertiments fets des d’ERC en el seu moment, tot i que l’Executiva Nacional d’aquests no va estar molt encertada a l’hora de definir-se pel referèndum.

La Fundació Catalunya Oberta, vinculada a CiU, assegura en l’editorial del seu últim butlletí que l’afirmació de l’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, que el procés de l’estatut "no ha pagat la pena" coincideix amb la posició que ells han defensat, titllant-lo de "desastre".

A més a més, considera que la tornada de l’expresident de la Generalitat "només pot ser interpretada com un intent de tornar la mala passada als que el van fer fora del Palau de la Generalitat". En aquest sentit, recorda que Maragall "assenyala" com a responsables de la seva "jubilació política" al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i al president de la Generalitat, José Montilla.

De fet, aquesta entitat assegura que les opinions que Maragall ha expressat sobre Zapatero "són plenament coincidents amb les que ha expressat de forma reiterada la Fundació Catalunya Oberta, o les que va expressar al seu dia l’aleshores conseller Joan Carretero". "No podem estar-hi més d’acord", afegeixen, "però no és acceptable que aquestes declaracions les faci la mateixa persona que va repetir mil i un cops que el president del govern espanyol era la gran esperança de Catalunya" i que "el dia de la seva investidura com a president de la Generalitat va fer sortir Rodríguez Zapatero a saludar des del balcó de la plaça de Sant Jaume".

A més, la fundació pròxima a la federació nacionalista assegura que l’afirmació de Maragall que el procés de l’Estatut "no ha pagat la pena", "coincideix també amb la posició defensada per la nostra Fundació". Una posició "defensada quan s’havia de defensar, quan encara érem a temps d’evitar el desastre". La fundació remarca que "dir-ho ara serveix de ben poc, només per fer encara més difícil la defensa i el desplegament del nou Estatut contra l’ofensiva dels poders de Madrid".

La fundació conclou, en el seu editorial, que "Maragall té raó en la majoria de coses que diu", però afegeix que ‘les seves raons per dir-les ara no estan a l’altura del que cal esperar, i exigir, d’un expresident de la Generalitat’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!