Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

31 de desembre de 2017
0 comentaris

2017: balanç i perspectives

Enguany hem assolit com a poble objectius cabdals com el referèndum d’autodeterminació i la proclamació de la Republica catalana, amb un suport electoral majoritari el proppassat 21-D malgrat tenir un estat que ha recorregut a la força per estroncar el procés d’alliberament nacional.

Malgrat que l’independentisme no ha assolit encara el 50% dels vots, el bloc del 155 CE (i els equidistants) no té cap altre projecte per a Catalunya que perpetuar la dominació política i l’esoliació econòmica que l’ordre estatal exerceix sobre el nostre país. No hi ha marge per un Trudeau català com va ser-hi al Quebec fa quaranta anys capaç d’aturar el sobiranisme amb propostes de llibertat i prosperitat, el Canadà no és Espanya.

L’any vinent la reacció espanyola serà encara més virulenta, però amb patriotisme, intel·ligència i coratge ens en sortirem a mig termini si el conjunt de partits independentistes i les entitats cíviques mantenen una estratègia conjunta i una direcció col·legiada amb voluntat i capacitat de sostenir el conflicte polític amb el poder espanyol.

Post Scriptum, 10 de gener del 2018.

Hi ha alguns factors clau per consolidar i ampliar la majoria social i política independentista que enguany s’haurien d’encarar conjuntament per part dels partits i entitats independentistes: enfortir el sindicalisme nacional català, bàsicament la CSC, per disputar l’hegemonia a UGT i CCOO, integrar les diverses organitzacions juvenils independentistes en un moviment unitari i recuperar el Barça per la causa de la catalanitat. I, obviament, preparar les eleccions municipals del 2019 per tal d’assolir governs municipals a la majoria de les grans ciutats del país, començant pel cap i casal, posant fi a l’etapa nefasta d’Ada Colau i precipitar així la fi dels equidistants. I, de retruc, deixar a la Federació de Municipis de Catalunya com el reducte espanyolista que ja és, liderant l’Associació Catalana de Municipis i Comarques el món local català.

Post Scriptum, 31 de desembre del 2018.

Dissortadament, cap dels objectius proposats per enguany s’han assolit, de moment, però després d’un any d’estancament al 2019 es poden donar passos endavant cap a la independència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!