2017: balanç i perspectives

Enguany hem assolit com a poble objectius cabdals com el referèndum d’autodeterminació i la proclamació de la Republica catalana, amb un suport electoral majoritari el proppassat 21-D malgrat tenir un estat que ha recorregut a la força per estroncar el procés d’alliberament nacional.

Malgrat que l’independentisme no ha assolit encara el 50% dels vots, el bloc del 155 CE (i els equidistants) no té cap altre projecte per a Catalunya que perpetuar la dominació política i l’esoliació econòmica que l’ordre estatal exerceix sobre el nostre país. No hi ha marge per un Trudeau català com va ser-hi al Quebec fa quaranta anys capaç d’aturar el sobiranisme amb propostes de llibertat i prosperitat, el Canadà no és Espanya.

L’any vinent la reacció espanyola serà encara més virulenta, però amb patriotisme, intel·ligència i coratge ens en sortirem a mig termini si el conjunt de partits independentistes i les entitats cíviques mantenen una estratègia conjunta i una direcció col·legiada amb voluntat i capacitat de sostenir el conflicte polític amb el poder espanyol.

Post Scriptum, 10 de gener del 2018.

Hi ha alguns factors clau per consolidar i ampliar la majoria social i política independentista que enguany s’haurien d’encarar conjuntament per part dels partits i entitats independentistes: enfortir el sindicalisme nacional català, bàsicament la CSC, per disputar l’hegemonia a UGT i CCOO, integrar les diverses organitzacions juvenils independentistes en un moviment unitari i recuperar el Barça per la causa de la catalanitat. I, obviament, preparar les eleccions municipals del 2019 per tal d’assolir governs municipals a la majoria de les grans ciutats del país, començant pel cap i casal, posant fi a l’etapa nefasta d’Ada Colau i precipitar així la fi dels equidistants. I, de retruc, deixar a la Federació de Municipis de Catalunya com el reducte espanyolista que ja és, liderant l’Associació Catalana de Municipis i Comarques el món local català.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *