Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

9 de novembre de 2017
1 comentari

Anotacions sobre l’obertura del Louvre d’Abu Dhabi

El politòleg francès Alexandre Kazerouni és entrevistat avui per Le Monde: “Le Louvre d’Abu Dhabi est un symbole du resserrement autoritaire des Emirats Arabes Unis” i, dissortadament, una mostra més del clientelisme de les elits culturals occidentals.

Especialment França, (un estat en vies de fer fallida) s’avè a aqueix paper de meuca cultural disposada a oferir una pàtina de modernitat cosmopolita a les opulentes teocràcies islàmiques. El mateix president Emmanuel Macron ha assistit a l’acte d’inauguració i ha visitat la base militar que l’exèrcit francès té als Emirats Àrabs Units per fer de guàrdia pretoriana dels dèspotes del Golf presentat pel cronista de Le Monde com una demostració de la grandeur francesa. Com va escriure l’intel·lectual jueu Arnold Lagémi fa uns anys, Europa ha assumit el paper de vigilant del museu.

Post Scriptum, 9 de novembre del 2020.

A banda del gest d’obertura cultural que representa el Louvre d’Abu Dhabi, els Emirats Àrabs Units han fet el pas de normalitzar relacions amb Israel establint un precedent que està essent seguit per d’altres estats àrabs: The Israel-UAE Agreement’s Greatest Achievement: Little Arab Protest”, així ho preveia Hillel Frisch en un report als Perspectives Papers, número 1.729, del BESA Center el proppassat 3 de setembre. Però, a més, també són pioners en reformes modernitzadores del sistema penal islàmic, com les que ahir anunciava The Times of Israel: EAU : une réforme du code pénal met fin à l’exception des « crimes d’honneur». Les couples non mariés peuvent vivre ensemble, les sanctions liées à la consommation d’alcool sont allégées et celles liées au viol et au harcèlement sexuel sont renforcées.

Post Scriptum, 16 de setembre del 2022.

Així s’ha farcit: Le Louvre (d’Abu Dhabi) plongé au cœur d’un scandale international?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!