Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

7 d'octubre de 2017
0 comentaris

Hablamos ? Parlem ?

Avui s’ha estrenat una inciativa (aparentment) ciutadana sorgida des de Madrid anomenada “Hablemos ? Parlem ?”, amb gran projecció mediàtica (El País s’hi ha abocat el primer) que ha concentrat davant els ajuntaments de moltes ciutats de l’Estat bon nombre de persones abillades de blanc i sense banderes. A Tarragona eren sobretot militants del PSC i Podem que demanaven aturar la declaració d’independència del Parlament de Catalunya ara que sembla imminent.

Genèricament, optar pel deiàleg és el mètode per resoldre els conflictes polítics, però aqueixa iniciativa va dirigida prioritàriament a aturar la independència de Catalunya i està comandada pels partits polítics que en són contraris, els mateixos que van cridar a no participar al referèndum de diumenge passat i que no el donen com a vàlid. Els mateixos que es presenten com a equidistants entre un estat dominador i un poble que se’n vol alliberar. Què demanen en concret al govern espanyol: que no apliqui el 155 CE ? que aturi la repressió policial i judicial ? que reconegui el resultat del referèndum de l’1 d’octubre ? que se’n faci un altre ?

El PP, PSOE i C’S des del 2010, un cop coneguda la sentència del TC liquidant l’Estatut del 2006 i engegat el procés independentista s’han negat a dialogar res, cerquen la rendició de les institucions catalanes i l’extinció del poble català tot assimilant-lo a la força a l’espanyolitat. Aqueixa és, dissortadament, una realitat que no pot ser disimulada amb moviments d’última hora com aqueix. En tot cas, demà tenen l’oportunitat de comprovar la predisposició al diàleg dels assistents a la manifestació espanyolista de Barcelona, si és que no han tingut temps d’observar el tarannà de les que han tingut lloc a moltes ciutats espanyoles on s’ha cridat “A por ellos !!”.

Diàleg, sí, a partir del reconeixement del resultat del referèndum d’autodeterminació del poble català.

Post SCriptum, 8 d’octubre del 2017.

Punyent i clarificador article d’Isidoro Moreno, “Sobre el manifiesto blanco”, publicat ahir a Viento Sur.

Post Scriptum, 15 d’octubre del 2017.

Significativament les manifestacions d’aqueixa gent només van ser el dissabte 7, després, un cop s’han suspès els efectes de la declaració d’independència i proliferen les amenaces per part del govern de l’Estat i els partits espanyolistes les camises blanques no surten enlloc.

Post Scriptum, 4 de gener del 2018.

Tots aquells que s’esgargamellaven cridant “Hablemos ! Parlem !” abans de la proclamació de la República catalana, ara que hi ha repressió massiva contra els independentistes, els governants legítims a la presó o a l’exili, no els hi cal manifestar-se !! Impostors i còmplices de l’odi contra els catalans !!

Post Scriptum, 26 d’octubre del 2019.

Aqueix migdia he anat a veure qui hi havia a la concentració dels falsos equidistants que demanen negociar (què ?) a la Plaça de Sant Jaume: dugues centes persones amb samarretes blanques i gest meliflu equiparant la posició de Torra i la de Sánchez, entre els quals solament he reconegut l’infame Franco Rabell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!