El conflicte dels Rohingya

El conflicte de la minoria musulmana de Birmània coneguda com a rohingya ocupa la primera plana dels mitjans d’arreu del món, una circumstància que no s’ha donat en el cas dels cristians d’Orient perseguits pels islamistes de tota mena fins al punt que el papa Francisco els hi ha dedicat més atenció que als seus propis coreligionaris. Segueixo aqueixa crisi humanitària i el rerefons polític que la provoca des de Catalunya estant i només mitjançant les informacions que arriben pels mitjans de comunicació i llegint-los he fet una tria dels que em semblen més rigorosos.

Le Figaro publicà el 19 de setembre una completa infografia explicativa del periple històric de la comunitat musulmana avui denominada Rohingya pels països del golf de Bengala des del segle XVI.

Le Monde està fent un seguiment exhaustiu del conflicte que afecta la minoria musulmana Rohingya a Birmània, primer desmentint falses informacions a les xarxes provinents, entre d’altres del vice-primer ministre de Turquia, i publicant el proppassat 13 d’aqueix mes un article panoràmic de Romain Geoffroy titulat “Comprendre la crise des Rohingya en Birmanie”.

Post Scriptum, 23 de maig del 2018.

Amnistia Internacional ha publicat avui un dossier denunciant massacres de civils hindús perpetrades per un grup armat rohynga confirmant les informacions que apunten a l’activitat de grups jihadistes en aqueix conflicte que mediàticament s’ha presentat com un cas de neteja ètnica del qual la minoria musulmana n’és la víctima principal.

Post Scriptum, 9 d’octubre del 2018.

Rapahel G. Bouchnik-Chen, coronel a la reserva de les FDI, és l’autor del report “Myanmar: The Dark Side of the Rohingya Muslim Minority“, publicat avui als Perpectives Paper, número 970, del Begin Sadat Center for Strategic Studies.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *