Cotarelo, Blázquez i els trepa-sindicalistes “metiendo bulla”

En pocs de diferència han aparegut d’entre la munió d’opinions al voltant del procés independentista català tres posicionaments diferents que, contrastats, ajuden a clarificar els termes del conflicte:

El primer, del lúcid i prolífic Ramón Cotarelo publicat al seu bloc Palinuro el proppassat 1 d’agost: “La marcha havia el fascismo“, (complementat uns dies més tard per l’apunt “Franco vive“). Reflecteixen la mentalitat tardo-franquista dels estratègues del PP per resoldre per la via repressiva el conflicte entre l’ordre estatal i l’independentisme català.

El segon, l’article de José Ramón Blázquez, un home del PNV-EAJ, “Hay una guerra contra Catalunya” publicat a Deia abans d’ahir 8 d’agost ( una versió lleugerament diferent és la publicada l’endemà al seu bloc personal titulada “La guerra (sucia) de España contra Cataluña“). Excepcional posicionament pro català dins l’àmbit del nacionalisme basc, a banda de l’esquerra abertzale.

La tercera, d’ahir mateix, l’apunt al bloc personal de José Luis López Bulla titulada “No a la independencia de Cataluña. No al 1-0, que no es un referéndum”, on una trepa d’antics sindicalistes professionals sostenen la causa de “la unidad y solidaridad de la clase trabajadora de España”, en línia amb l’infame manifest divulgat a mitjan juliol per un seguit de velles glòries del tardocomunisme contra el referèndum que duu per títol “L’1-0 no hi anirem”. Dos textos que resumeixen la fallida impostura del socialisme (en les seves diverses versions) a la Catalunya autonòmica i la reacció de ressentiment estèril dels qui no són capaços de cap mena d’autocrítica davant un procés social de construcció nacional que no volen compartir.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *