Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

26 de juliol de 2017
0 comentaris

Amb Josep Guia

Ahir, Vilaweb publicava l’article de Josep Guia que explicava les causes de la denúncia que ha presentat a la fiscalia de Barcelona al·legant la presumpta comissió de diversos delictes per part de diversos membres de la Fundació Universitat Catalana d’Estiu després d’intentar infructuosament que el Protectorat de Fundacions del Departament de Justícia de la Generalitat resolgués administrativament les irregularitats detectades.

L’escrit de denúncia està ben fonamentat i argumentat, ara el jutge decidirà, però dissortadament aqueixa situació es veia venir de fa temps i només la manca de resposta dels mateixos responsables de la fundació UCE i el silenci de les autoritats que haurien devetllar pel seu bon funcionament han conduït al present atzucac.

L’any vinent la Universitat Catalana d’Estiu arriba al mig segle d’existència, una iniciativa autogestionària amarada de catalanitat i esperit de llibertat, sorgida de les mateixes terres del Nord que encara l’acullen i, vet aquí l’arrel del problema, amb les meteixes persones al capdavant. Del mèrit al destorb, aqueix és el recorregut que hom pot apreciar, a vegades, en la trajectòria d’homes i dones que en un moment donat fan emergir les potencialitats latents de la nació sotmesa i al cap dels anys les ofeguen per no haver sabut renovar-les a temps. Em venen a la memòria uns quants exemples recents que han suposat la crisi d’entitats benemèrites i el desgast irreversible dels seus causants. Tant de bo l’any vinent sigui el del renaixement de la Universitat Catalana d’Estiu.

Post Scriptum, 28 de setembre del 2023.

Fa gairebé cinquanta anys que conec Josep Guia, compartint-los o discrepant-ne, sempre els seus plantejaments són ben argumentats i amb ànim constructiu. També ara que és un dels electes crítics amb la decisió del Govern del Consell per la República catalana de dissoldre l’Assemblea de Representants. La resposta que han rebut és incongruent i consisteix bàsicament en deslegitimar la dissidència quan una institucció que es vol embrió d’un sistema demcràtic l’hauria de preservar com un valor fonamental. El rerefons de tot plegat l’exposava ahir en aqueixa piulada: ” L’explicació és senzilla: la crisi actual del @ConsellRep deriva del fet que el Govern del Consell no vol acceptar els Codis (progressistes i de Països Catalans), aprovats molt majoritàriament per l’ @ARepresentants, elegida directament pels registrats. I per això, la vol abolir”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!