Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

8 de juliol de 2017
0 comentaris

La UNESCO malda per anorrear el patrimoni jueu d’Hebron

Ahir la UNESCO, s’ha fet novament còmplice de l’estratègia islamista de negar la presència jueva a la pàtria ancestral inscrivint a instància de l’ANP la tomba dels patriarques d’Hebron a la llista de monuments patrimoni de l’humanitat en perill.

Aqueixa resolució adoptada, en votació secreta, per dotze vots a favor, sis abstencions i tres en contra, és un pas més d’una llarga trajectòria d’actes adversos a la història jueva que aqueix organisme internacional amb seu a París acorda reiteradament en contra de tot criteri científic.

El nom de la ciutat d’Hebron té la mateixa arrel que “hebreu” i la presència jueva hi ha estat ininterrompuda durant més de quatre mil anys fins al 1929 un progrom àrab en va matar tots els jueus que no van poder fugir, uns cent vint sobre vuit-cents residents. A partir del 1967 els jueus que han tornat a viure a Hebron són considerats “colons il·legals” pels organismes internacionals.

L’historiador Claude Tencer publicà el 25 de juny del 2017 al JForum un documentat article sobre un dels episodis més frapants del conflicte àrab-jueu durant el mandat britànic sobre palestina: la massacre dels jueus d’Hebron l’any 1929.

Post Scriptum, 22 de desembre del 2017.

La UNESCO calla davant les reiterades destruccions de restes arqueològiques jueves als territoris que controlen (ja sigui a Gaza o a Cisjordània) ja que no les consideren pròpies atès que demostren la presència mil·lenària del poble jueu a un territori que els àrabs reclamen com a seu. Aqueix és el cas que denunciava ahir JForum.

Post Scriptum, 6 de setembre del 2019.

El proppassat 23 d’agost va fer noranta anys de la massacre de seixanta set jueus d’Hebron, una comunitat mil·lenària que es va estroncar allavòrens i que es va restablir després del 1967. Fa pocs dies Benjamin Netanyahu ha visitat la població per garantir que mai més tornaran a ser desallotjats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!