El bloc d'en Jordi Martí

President de la Federació de Barcelona de Convergència

12 de setembre de 2010
Sense categoria
0 comentaris

TOTS CONTRA CiU

Des que José Montilla va deixar de jugar a fer-se l’interessant acabant amb la incògnita de la data de les eleccions al Parlament de Catalunya, s’ha confirmat el full de ruta de tots els partits polítics amb representació parlamentària. Tots ells, tant els que donen suport a l’artefacte inestable tripartit, com el PP i Ciutadans han decidit disparar les seves bateries contra Convergència i Unió i Artur Mas. I encara s’hi podrien sumar altres forces i plataformes que aspiren a tenir representació parlamentària. Preparem-nos doncs per 77 dies durant els quals CiU serà l’ase dels cops i la diana de tot tipus d’artilleria política, mediàtica i també judicial.

Les enquestes publicades els darrers mesos coincideixen en dues coses: el 75% dels catalans desitgen un canvi polític a Catalunya i CiU apareix com la formació política favorita i la que podria encarnar el canvi que necessita el país. A partir d’aquestes dues constatacions, tots els partits, tant els consevadors espanyolistes com els d’esquerres anacionals, els conservadors ecologistes i els d’esquerres independentistes han convingut en coordinar les seves estratègies amb un únic objectiu: afeblir CiU i impedir, al preu que sigui, la seva anunciada victòria electoral i el canvi polític i de govern.

El PP, des de Madrid, ja ha avançat que l’objectiu d’Alícia Sanchez Camacho i del PPC és fer allò que han fet al País Basc. Rajoy ha proclamat que l’acord dels populars catalans amb el PSC-PSOE és la millor fòrmula pels seus interessos i per cosir Catalunya al seu projecte d’Espanya bipartidista i centralitzada.

El PSC-PSOE, amb unes enquestes que podrien portar José Montilla al pitjor resultat electoral des del 1.980, no n’ha tingut prou amb posposar les eleccions fins el 28 de novembre, sinò que ara, obertament, fien el seu futur a les actuacions de la Fiscalia en relació al cas Palau de la Música, oblidant que ara per ara els únics imputats són destacats militants socialistes de l’Ajuntament de Barcelona.

Esquerra, conscient que la sagnia de vots que està patint, cap a CiU, Solidaritat Catalana per la Independència, Reagrupament i l’abstenció és espectacular, també ha decidit fer de crossa del PSC-PSOE en l’estratègia del desgast de CiU a compte del cas Palau de la Música. I parlant d’independència, de nou, després de 7 anys donant suport a un PSC-PSOE que ara avisa a la immigració dels anys 60 del perill de les "pulsions separadores". 

ICV i Ciutadans també fan el seu paper en aquest guió anti-CiU. Aviat s’hi sumaran més forces polítiques, sens dubte. Hores d’ara és d’hora per saber el resultat d’aquest guió, però el que demana el país és alguna cosa més. El futur de Catalunya, prou amenaçat tant econòmicament com políticament i socialment demana un projecte -en positiu-, un lideratge -fort i solvent-, i la suma de molts esforços col.lectius; no per destruir sinò per reconstruir.

Ahir, al programa de Tele-5 "la Noria", vam poder veure un Artur Mas madur, preparat, seriós, amb qualitat humana, preparació política, amb les idees clares i amb un tò positiu. Aquest lideratge és el que es vol destruir. Tots contra CiU. Esperem que les ganes de canvi passin per sobre d’un Tripartit agònic i desprestigiat, com un tsunami imparable. Un Tripartit en retirada que passarà a la història com aquell que va blindar el perímetre de l’estàtua de Rafael Casanova l’11 de setembre per evitar ser xiulat i menyspreat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!