Ahir vaig fer un tomb per Barcelona, ramblejant com si fos un foraster encuriosit, visitant parents i amics abans de fer l’àpat del dia al restaurant Agut del carrer d’En Cignàs, baixant pel carrer Avinyó a mà esquerra.
L’establiment, fundat l’any 1924, continua essent un negoci familiar generació rere generació, conservant l’aire bohemi que el va fer popular abans de la guerra del 1936. Els cairats del sostre, el mobiliari antic i nostrat curosament restaurat, els quadres que pengen de les parets, conformen un conjunt harmoniós i acollidor que predisposa a la bona pitança i a la plàcida conversa de sobretaula, ben acomboiada pel tracte diligent a la clientela.
Ahir van tastar algunes de les suggerències de la variada carta: l’amanida de la casa, les gambes fresques arrebossades a la romana, la cua de bou i la costella -també de bou- a la brasa, acompanyant-ho amb bons vins de la terra i tot a molt bon preu.
Post Scriptum, 6 d’abril del 2021.
Trista notícia que s’afegeix als tancaments precedents dels restaurants Pitarra i Senyor Parellada: “Tanca i es traspassa el restaurant Agut del Gòtic. Aquest clàssic de la cuina tradicional de Barcelona feia quasi cent anys que era obert.”
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!