Restaurant Agut, a Barcelona

Ahir vaig fer un tomb per Barcelona, ramblejant com si fos un foraster encuriosit, visitant parents i amics abans de fer l’àpat del dia al restaurant Agut del carrer d’En Cignàs, baixant pel carrer Avinyó a mà esquerra.

L’establiment, fundat l’any 1924, continua essent un negoci familiar generació rere generació, conservant l’aire bohemi que el va fer popular abans de la guerra del 1936. Els cairats del sostre, el mobiliari antic i nostrat curosament restaurat, els quadres que pengen de les parets, conformen un conjunt harmoniós i acollidor que predisposa a la bona pitança i a la plàcida conversa de sobretaula, ben acomboiada pel tracte diligent a la clientela.

Ahir van tastar algunes de les suggerències de la variada carta: l’amanida de la casa, les gambes fresques arrebossades a la romana, la cua de bou i la costella -també de bou- a la brasa, acompanyant-ho amb bons vins de la terra i tot a molt bon preu.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *