Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

4 de juliol de 2014
2 comentaris

Respecte per la identitat valenciana

Avui ha estat “notícia” la carta enviada des del Govern de la Generalitat Valenciana al Govern de la Generalitat de Catalunya demanant “respecte” per la identitat valenciana, coincidint a una nova tongada als mitjans de comunicació espanyolistes alertant dels plans “expansionistes” del president Mas a qui equiparen amb Hitler, novament.

 

L’equiparació entre nazisme i catalanisme és una de les impostures recurrents que empren els polítics espanyolistes i els seus portaveus mediàtics per justificar la reacció amb tots els mitjans al seu abast contra la causa de la llibertat del poble català. Justament la inversió dels papers d’agressor i agredit és un dels signes identificatius de la presència d’un projecte totalitari. Així ho vaig intentar argumentar en una comunicació presentada en unes jornades de debat -precisament celebrades a la ciutat de València- ara fa vuit anys, publicada a la revista Espill.

El gest infame d’avui enviant una carta que no pretén altra cosa que mostrar fins a quin punt de violència estan disposat a arribar els qui des del poder autonòmic malden per fer irreversible el procés de substitució identitària de la valencianitat per l’espanyolitat. Els successius governs del PP són els que no han respectat la llengua pròpia, les tradicions, la història i en general els interessos valencians en el seu afany autodestructiu per “ofrenar noves glòries a Espanya”. El balanç dels trenta anys d’autonomisme sucursalista -els primers amb el PSOE i des del 1996 amb el PP al govern de la Generalitat- presenta un país en fallida en tots els terrenys, destacant només en el rànquing de la corrupció.

L’èxit de Compromís a les darreres eleccions europees i les seves bones expectatives en vistes a les eleccions autonòmiques i locals del maig vinent, sumades a l’emergència progressiva de l’independentisme autòcton poden encetar una veritable “primavera valenciana” que  desplaci l’hegemonia dels partits espanyolistes. Aqueix és el rerefons real de la carta d’avui i de la petició d’ajuda a Madrid que ha formulat el seu president Alberto Fabra. Curiosament, la carta en qüestió està redactada en un estricte català normatiu del més pur estil “fabrià”, quan habitualment la llengua de comunicació dels regionalistes és el castellà.

Post Scriptum, 15 de juliol del 2022.

Abans d’ahir a Vilaweb Joan Francesc Mira: “És un miracle el que queda d’identitat al País Valencià”.

Post Scriptum, 28 d’agost del 2023.

Vicent Partal, ahir a Vilaweb: “Contra la doble denominació de la llengua; per la dignificació de la societat valenciana“. Una societat que menysté la raó, la ciència, la tolerància i el progrés a l’hora de definir-se ella mateixa –la cosa més bàsica de totes– què caram voleu que acabe essent sinó un femer intel·lectual i social, saó perquè floresca l’anti-intel·lectualitat de l’extrema dreta?

Post Scriptum, 21 de setembre del 2023.

Avui, a Vilaweb, la millor resposta als espanayolistes  que fan (falsa) bandera de la defensa del “valenciano” per erradicar el català en paraules d’ Àgueda Micó: “Faig la intervenció en valencià, una llengua que parlem deu milions de persones. M’acompanyen els milers i milers de persones que han deixat la pell per la nostra llengua”, ha declarat la dirigent de Compromís.

  1. Exacte! Ja era hora que algú ho digués ben clar: és la Generalitat Valenciana, en general, i el PP, en particular, qui no respecta la identitat valenciana, ni ara ni mai. És això el que hauria de contestar oficialment la Generalitat de Catalunya. Oimés quan els elements bàsics que caracteritzen els valencians com a nació són els mateixos que els de la resta de catalans.
    Ja veurem… 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!